4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Lisede staj dönemi başladı

Doğa Koleji, öğrencilerin gelecekte iş hayatlarında başarılı olmaları ve yöneticilik becerileri kazanmaları için “MBA For Teenagers” (T-MBA) programını uyguluyor.

Program sayesinde öğrenciler lise birinci sınıftan itibaren ilgi duydukları alanda çeşitli şirketlerde staj yapma imkânı buluyor.

Lise çağında mesleki tercihlerini şekillendiren öğrenciler, T-MBA programı sayesinde iş hayatını gerçekçi bir şekilde algılayarak ileride yapmak istedikleri meslek konusunda daha bilinçli ve doğru seçimleri gerçekleştirebilecek vizyona sahip oluyor.

Haftada 6 saat
Haftada altı saatlik bir program olan T-MBA, dört saatlik dersler ve iki saatlik seminerlerden oluşuyor. Japonca, Fransızca gibi dil derslerinin yanı sıra öğrenciler, bilgisayar yazılımı, yaşam bilimi, popüler tarih, yönetim ve organizasyon, ticaret hukuku, değişim mühendisliği, yazarlık, senaryo yazımı, AB, diksiyon gibi hobi ve kariyer odaklı 25 dersten birini seçiyor. Öğrenciler programın sonunda biri doğa konseptli bir sosyal proje, diğeri ise işletme üzerine iki bitirme projesi hazırlıyor. Lise 1, 2 ve 3. sınıfın ilk dönemi olmak üzere 5 dönem süren T-MBA programı sonunda öğrenciler sertifika alıyor.

Doğa Koleji Genel Müdürü Uğur Gazanker, öğrencilerin hafta sonları ya da hafta içi müsait saatlerde çeşitli işyerlerinde staj yaptıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz 34 saatlik stajlarla erken yaşta iş hayatında deneyim elde ediyorlar. Öğrencilerimizin gelecekte iş yaşamlarına yönelik akademik çalışmaya ön hazırlık yapıyoruz. Burada amacımız öğrencilerimizin üniversite kaygısı altında rahat ve istedikleri mesleği seçmelerini sağlamak” dedi.

Gazanker, katılımı zorunlu olan T-MBA’da öğrencilere not verilmediğini söyledi.

Akıllı Tahta’ya ödül
Doğa Koleji bu yıl dünyanın en büyük eğitim teknolojisi sağlayıcılarından İngiltere’deki Promethean firmasının “Center of Exellence” (Mükemmeliyet Merkezi) ödülüne “Akıllı Tahta” projesiyle layık görüldü.

Ödül töreninin 15 Nisan’da düzenleneceğini belirten Gazanker, “Biz okullarımızda tamamen akıllı tahtayı kullanıyoruz. Yani eğitimlerimiz on-line ortamda yapılıyor

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 11:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?