30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Liseli kız şofben kurbanı

Sarıyer'de lise son sınıf öğrencisi genç kız banyo yaptığı sırada şofbenden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Evde baygın halde bulunan anne ve bir kızı ile misafir olduğu öğrenilen genç bir kız ise hastaneye kaldırıldı.

Olay saat 15.00 sıralarında Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi Cengiz Topel Caddesi 37 numaralı apartmanın ikinci katında meydana geldi.

Behçet Kemal Çağlar Lisesi son sınıf öğrencisi Yeşim Kaya(18) banyo yaptığı sırada şofbenden sızan gazdan zehirlenerek yere yığıldı. Bu sırada evde bulunan anne Hatice Kaya(42), kızı Tuğba Kaya(14) ve Sinem Şahiner(14) ise gazdan etkilenerek bayıldı.

Bir süre sonra ailenin alt kattaki yakınları durumdan şüphelenip kapıyı açarak içeri girdi. Anne ve kızı ile misafir Sinem Şahiner'in yerde baygın halde yattığını gören yakınları olay yerine ambulans çağırdı. Gaz kokusunun evin her tarafına dağıldığını hisseden aile yakınları banyoya yöneldi. Banyonun kapısını çalan ve içeriden ses gelmemesi üzerine içeri giren aile yakınları Yeşim Kaya'yı yerde baygın halde buldu.

Olay yerine gelen ambulanslara bindirilen yaralılar hastaneye götürüldüğü sırada lise son sınıf öğrencisi Yeşim Kaya ambulansta hayatını kaybetti. Kaya'nın cesedi İstinye Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, anne Hatice Kaya ve kızı Tuğba Kaya ile arkadaşı Sinem Şahiner Şişli Etfal Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Tuğba Kaya'nın ise durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Öte yandan olayı duyan baba Ali Kaya sinir krizleri geçirirken, çocukların babaannesi Emine Kaya, torunun ölümünden habersiz cama çıkarak hastaneden gelecek iyi haberi bekledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 19:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?