30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Lodos hava trafiğini aksatıyor

İstanbul'da olumsuz hava koşulları Atatürk Havalimanı'nda uçuş trafiğinde aksamalara neden oldu.

Alana iniş yapamayan birçok uçak başka meydanlara yönlendirilirken, İzmir - İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı iki defa türbülansa girince yolcular büyük korku yaşadı.

İstanbul semalarında iniş için sıraya giren uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. İstanbul'a iniş yapması beklenen Jat Airways'in Belgrad, Germania'nın Stuttgart, Türk Hava Yolları'nın Cezayir, Simferepol, Amsterdam, Paris, Antalya ve Onur Air'in Antalya uçakları da Atatürk Havalimanı yerine başka meydanlara iniş yaptı. THY'nin 333 sefer sayılı İzmir İstanbul ve 467 sefer sayılı Adana İstanbul uçakları da elverişsiz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Öte yandan İzmir - İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağının iki defa türbülansa girdiği öğrenildi. Büyük korku yaşadıklarını belirten bir yolcu, "İki defa türbülansa girdik. Yere inmemize 2 metre kala uçak tekrar havalandı. Pilot, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemediğimizi, o nedenle Atatürk Havalimanı'na inmek zorunda olduğumuzu söyledi. Yaklaşık 200 yolcu vardı. Hepimiz panikledik. Neredeyse ölüyorduk" dedi.

Başka bir yolcu ise, "Türbülansa yakalandık. Uçak tam inerken sağ sol yaparak dengesini kaybetti. Yaklaşık 200 yolcusu bulunan uçakta bir anda yolcuların çığlıkları duyuldu. Pilotta şok içindeydi" diye konuştu
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 10:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?