30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Lodos İstanbul'u vurdu

İstanbul'da sabah saatlerinde şiddetli fırtına ile birlikte sağanak yağış görüldü. Fırtına nedeniyle bazı deniz otobüsü ve iç hat seferleri iptal edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden uyarıda bulunduğu şiddetli lodos ve sağanak yağış, bu sabah İstanbul'da etkili oldu. Fırtına nedeniyle denizde dev dalgalar oluşurken, bazı İDO Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi.

Sabah yapılması gereken Yenikapı-Yalova, Pendik-Yalova deniz otobüsü seferleri ile Kartal-Bostancı iç hat seferleri fırtına nedeniyle iptal edildi. Şehirde fırtınanın yanısıra sağanak yağışta etkili oldu. Pazar günü olması nedeniyle trafikte herhangi bir yoğunluk yaşanmadı. Fırtına ve yağmura rağmen bazı vatandaşların sahilde spor yaptıkları görüldü. Vatandaşlardan bazıları uyarıları dikkate alıp şemsiyeleriyle çıktığı için ıslanmazken, bazıları hazırlıksız yakalanarak ıslanmaktan kurtulamadı.

ŞEHİR HATLARI VAPURU LODOS YÜZÜNDEN İSKELEYE GÜÇLÜKLE YANAŞTI

İstanbul bu sabahtan itibaren yağışlı havanın etkisine girdi. Güneyden esen Lodosun da etkisiyle Zeytinburnu sahilinde dev dalgalar oluştu. Ahırkapı açıklarında demirli gemiler, dalgalı denizde ilginç görüntüler oluşturdu. Dev dalgalar sahil yolunu döverken, dalgalar İstanbul Boğazında da da etkili oldu. Kadıköy Keşiktaş seferini yapan " Mustafa Aydoğdu " adlı şehir hatları vapuru, Lodos yüzünden iskeleye güçlükle yanaştı. Yaklaşık 5 dakikalık gecikmeyle Beşiktaş iskelesine yanaşan vapur, yolcularını indirdikten sonra normal seferlerine devam etti.

ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 11:29:59
Güncelleme :8 Şubat 2009 Pazar 11:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?