3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Lodosun faturası ağır oldu

İstanbul'u etkisi altına alan lodosun faturası ağır oldu. Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan lodos nedeniyle Kartal-Pendik sahil şeridi boyunca çok sayıda balıkçı teknesi alabora olurken, dev dalgaların kayaları bile yerinden söküp sahile fırlattığı görüldü.

İstanbul'da gece etkili olan lodosun şiddeti gündüz ortaya çıktı. Lodos nedeniyle Anadolu yakası sahil şeridi boyunca çok sayıda balıkçı teknesi alabora olurken, dev dalgalar bankları ve kayaları yerinden söktü. Lodos Pendik sahil yolundaki bankları darmadağın ederken, dev dalgaların yaklaşık 30 metre uzaklıktaki caddeye kadar ulaştığı ve midye kabuklarını fırlattığı görüldü. Salih şeridinde fırtına nedeniyle kıyıda bağlı çok sayıda balıkçı teknesi de alabora oldu. Sabah saatlerinde teknelerinin başına gelen tekne sahipleri, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Çok büyük maddi zarara uğradıklarını söyleyen tekne sahipleri, birçok teknenin aynı kaderi paylaştığını ifade etti.

Fırtınadan sağlam olarak kurtulan teknelerin sahipleri ise, kürek çekerek kendi imkanları ile batan tekneleri çekmeye çalıştı. Lodosta küçük balıkçı teknelerinin yanı sıra orta büyüklükteki tekneler de yan yatarak batma tehlikesi atlattı. Bağlı olduğu yerden kopan bir tekne ise kıyıda demirli duran yelkenliye çarparak maddi hasara sebep oldu.

Öte yandan, daha önce 3 kez yanan Best Line isimli gemide sabah saatlerinde yine yangın çıktı. Yoğun duman yükselen geminin lodos nedeniyle yan yattığı görüldü.

AA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 12:02:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?