31
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Londra cehenneminden yuvaya dönüş

Dil eğitimi için gittiği Londra'daki patlamalarda yaralanan Okan Doruk Türkiye'ye döndü. Patlamalarda sağ gözünü kaybeden Okan Doruk'un İngiltere'deki tedavisi sürerken, Doruk 2 haftalığına Türkiye'ye geldi. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Doruk, olayın dehşetini üzerinden atamadığını söyledi.

Doruk, dil eğitimi için İngiltere'ye gittiğini belirterek, "Okula gidiyordum. Trene bindikten yaklaşık 30 saniye sonra büyük bir gürültü duydum. Bir trene çarptık sandım. Birden çok sıcak oldu, bomba olduğunu anladım, öldüm sandım. Patlamadan sonra bir şey hatırlamıyorum. Hastanede uyanınca ilk olarak ablam aradı. Nerede oluğumu bilmiyordum. O yüzden bir şey söyleyemedim. Ablam konsoloslukla irtibata geçerek nerede olduğumu öğrendi. Bütün masrafları İngiliz hükümeti karşıladı" dedi.

Tedavi için 2-3 hafta sonra İngiltere'ye gideceğini dile getiren Okan Doruk, dil öğrenmek için bir daha bu ülkeye gitmeyi düşünmediğini söyledi. Doruk, olayın etkisinden kurtulamadığını da kaydederek, "Sağ gözümü kaybettim. Yüzde 1 görme ihtimali var. Çok büyük bir tehlike atlattık" diye konuştu. Doruk, havalimanında kendisini bekleyen yakınlarıyla da hasret giderdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 18:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?