4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Londra'dan Bangladeş'e yolculuk

Bangladeş'de tayfunda zarar gören ailelere yardım için Londra'dan jeep ile yola çıkan bir grup Müslüman genç, Türkiye'ye ulaştı.

Bangladeş uyruklu İngiliz gençlerden Ruhul Tarafder, Muslim Aid sponsorluğunda gerçekleştirdikleri yolculuk boyunca toplanan bağışların, tayfunda zarar gören ailelere ev yapımında kullanılacağını söyledi.

Muslim Aid tarafından Bangladeş tayfununda zarar gören ailelere yardım için düzenlenen kampanya kapsamında Londra'dan yola çıkan Banladeş asıllı İngiliz gençler, kara yoluyla Fransa, İsviçre, İtalya ve Yunanistan'ı geçerek 8 gün ardından Türkiye'ye ulaştı. İstanbul'da bir gün mola veren Ruhul Tarafder, Anamul İslam ve Shahed Mohammed Yunus isimli üç genç, böyle bir kampanyada yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Grup lideri Ruhul Tarafder, kendilerinin de Bangladeş uyruklu olduklarını belirterek, "Bu aynı zamanda eve bir yolculuk gibi. Uzun süredir Bangladeş'e kara yoluyla gitme hayalimiz vardı. Muslim Aid bize sponsor olarak orada tayfunda zarar gören ailelere yardım eli uzatmamızı sağladı. Yolculuk boyunca toplanan bağışlarla tayfun mağduru ailelere ev yapılacak. Pakistan'a varınca birkaç hafta orada kalarak tayfundan zarar gören bölgeleri de gezeceğiz. Aynı zamanda bir de belgesel hazırlıyoruz. Bununla ilgili görüntüler de çekeceğiz" dedi.

8 günlük eğlenceli bir yolculuk ardından İstanbul'da olmanın sevincini yaşayan Tarafder, Ankara ve Erzurum'da konakladıktan sonra İran sınırını geçerek Pakistan ve Bangladeş'e gideceklerini söyledi. 27 Kasım'da Bangladeş'e varmayı planladıklarını belirten Tarafder, tüm insanlardan Muslim Aid'e bağış yapmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 11:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?