7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

LPG Derneği Başkanı Eyüboğlu

TÜRKİYE LPG DERNEĞİ BAŞKANLIĞINA YAĞIZ EYÜBOĞLU SEÇİLDİ

Likit Petrol Gazı (LPG) dağıtımı ve satışı alanında, şirketlerin arasındaki işbirliği ve dayanışmayı sağlamak amacıyla 1972'de kurulan Türkiye LPG Derneği'nin başkanlığına Yağız Eyüboğlu seçildi.

Verilen bilgiye göre konuyla ilgili açıklamada bulunan Yağız Eyüboğlu, Türkiye'nin, başta sanayi olmak üzere her alanda büyüyen ve sürekliliği olan yatırımlar yapılan bir ülke olduğuna dikkat çekti.

Böylesine bir ortamda en büyük ihtiyacın temiz, çevreci ve sağlıklı enerji kaynakları olduğunu vurgulayan Eyüboğlu, "Türkiye LPG piyasası, bu yıl 3,6 milyon tona ulaşan tüketim seviyesiyle önemli bir pazar. Dünya genelinde tüketim açısından 11. sırada yer alan ülkemiz, Avrupa'da ise petrokimya sektörü tüketimi hariç tutularak hesaplandığında ikinci büyük pazar konumundadır. Derneğimiz, sektörün tüm paydaşlarıyla beraber çalışarak LPG sektörünü büyütmeyi ve tüketici memnuniyetini arttırmayı sürdürecektir" dedi.

Eyüboğlu, LPG'nin ulusal enerji politikasının vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve derneğin faaliyetleri arasında en önemli unsurun LPG sektörünün tüm segmentlerini büyütmek olduğunu ifade etti. Yağız Eyüboğlu, "Evlerimizde, sanayide ve otomobil yakıtı olarak kullanılan LPG, her alanda verimliliği ve çevreciliği ile daha fazla tercih edilen, geleceğin temiz dünyasına katkıda bulunan bir enerji kaynağı. Ülkemizin önde gelen şirketleri olarak bizler de, Türkiye LPG Derneği çatısı altında, tüm faaliyetlerimizi daha temiz bir Türkiye hedefini gözeterek sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 12:14:04
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 13:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?