6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Lüks mekânda 'papağan' korkusu

Lüks mekanlarda çalışan garsonlar sayesinde, müşterilerin kredi kartlarını "papağan" (skimmer) adlı cihazla kopyalayan ve bu yolla 3 milyon dolarlık vurgun yapan kredi kartı çetesinin kurbanlarını ünlü ve zengin müşterilerin gittiği Reina, Paul, Chocolate, Mio Bar, İmge Restaurant ve Akmerkez’de bulunan Küçük Ev gibi mekanlardan seçtikleri öğrenildi.

Şebekenin sahte kredi kartlarını sadece Türk kurbanlarından aldıkları bilgilerle yapmadıkları da ortaya çıktı. Şebeke elemanlarının, yurtdışında bulunan bazı "hacker"lardan, internet üzerinden görüşme yaparak, yabancılara ait kredi kartı bilgilerini aldıkları ve bu bilgilerle de sahte kredi kartı yaptıkları belirlendi.

Papağan inceleme altında

Çetenin elebaşı olduğu tespit edilen Ali Haydar K.’nın nişanlısı Seda G.’nin, ünlü sanatçı Seda Sayan’ın akrabası olduğunu söylediği iddia edildi. Polis, şebekenin kredi kartlarını kopyalamak için kullandığı "Papağan- Skimmer" adı verilen cihazı incelemeye aldı.

İnceleme sonucunda kredi kartı çetesinin kurbanları tespit edilecek. Polis, çatışma sırasında kaçarak kayıplara karışan Rıza A., Yusuf K. ve kardeşinin yakalanması için çalışmalara devam ediyor.

istanbul
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 09:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?