1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Lüks otomobil şebekesi

İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Hatay, Muğla ve Eskişehir'den çaldıkları lüks otomobilleri sahte belge düzenleyerek ve motor şasi numaralarını değiştirerek sattıkları ileri sürülen şebekenin 11 elemanı, İzmir polisinin operasyonu sonucu yakalandı.

Otomobil hırsızlıklarıyla ilgili çalışmalarını yoğunlaştıran İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 6 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takip sonucunda lüks otomobilleri çalan bir şebekenin bulunduğunu tespit etti.

İzmir polisi, İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Hatay, Eskişehir ve Muğla'dan çaldıkları otomobilleri sahte belge ve ruhsat düzenleyerek, motor şasi numaralarını değiştirip “çenç” yaparak sattıkları belirlenen şebeke elemanlarını yakalamak için operasyon başlattı. İzmir, İstanbul ve Aydın'da şebeke elemanlarının tespit edilen adreslerine “eş zamanlı” düzenlenen operasyonlarda Y.B. (46), T.S. (33), M.S. (42), H.A. (34), H.B.T. (39), H.T. (38), M.A. (38), Ö.S. (37), İ.H.B. (27), E.A. (54) ve C.A. (33) yakalandı. Bir şebeke elemanının da halen cezaevinde tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda çalıntı olduğu belirlenen 11 lüks otomobil, sahte sürücü belgeleri, sahte plakalar, tescil belgeleri, sigorta poliçeleri ve sahte ruhsat hazırlamakta kullanılan dokümanlar ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 11 kişi, İzmir Adliyesine sevk edildi.


aa
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 14:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?