4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Lüks villada dehşet günü

Halil Doğan Bolak'ın Bebek'teki villasına yaklaşık 5 ay önce giren hırsızın, evin oğlunu rehin alarak aileye kâbus dolu saatler yaşattığı ortaya çıktı..

Türk Petrol'ün eski sahibi ve aralarında Türk Eğitim Vakfı'nın da bulunduğu çok sayıda vakfın kurucusu olan işadamı merhum Ahmet Aydın Bolak'ın oğlu Halil Doğan Bolak'ın (47) Bebek'teki villasına 1 Aralık 2007 tarihinde hırsız girdi. Hırsız yaklaşık 5 ay sonra yakalandı.

BIÇAĞI BOĞAZINA DAYADI
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre Recep Buğday (28) adlı zanlı sabah erken saatlerde güvenlik görevlilerince korunan tripleks villanın bahçesine atladı ve bahçedeki kamelya ağacına tırmanarak pencereden eve girdi. Buğday, bir müddet evi dolaşıp değerli eşyaları çaldı. Ancak çaldığı eşyaların yeterli olmadığını düşünen Buğday, üzerindeki 3 adet bıçağa ilaveten, mutfaktan 20 santimlik büyük bir ekmek bıçağı aldı. Ardından üst katta bulunan Bolak çiftinin 12 yaşındaki oğlu A.A.'nın odasına girdi. A.A.'yı uykudan uyandıran hırsız, küçük çocuğa su içip yüzünü yıkamasını söyledi. Mutfaktan aldığı ekmek bıçağını A.A.'nın boğazına dayayan Buğday, yatak odalarının ışığını açarak uyandırdığı Halil Doğan Bolak ve Canan Bolak çiftine, "Ne olduğunu biliyorsunuz. Bu en değerli varlığınız değil mi?" dedi. Halil Doğan Bolak hırsıza, içinde bin 500 YTL bulunan çantayı alabileceğini söyledi. Ancak hırsız, "Çantadaki paraları aldım. Kasa buradaymış, kasadaki paraları istiyorum" dedi.

ANNE BAYILDI
Oğlunu kurtarmak isteyen Canan Bolak (45) kasaya yöneldi ancak yaşadığı dehşetin etkisiyle bayıldı. Bunun üzerine kasayı açan Halil Doğan Bolak, buradaki 4 bin Euro ve 6 bin YTL'yi Buğday'a verdi. Buğday, paraları aldıktan sonra, çiftin polise haber vermesini önlemek için cep telefonu ve telsiz telefonları uzağa fırlattı. Zanlı "10 dakika dışarı çıkmayın" tehdidinde bulunduktan sonra, Halil Doğan Bolak'ın Audi marka cipinin anahtarlarını da alarak kaçtı.

ŞEFKAT İSTİYOR
Yaşadıkları şokun ardından polise başvuran Bolak çifti, kendisine gösterilen sabıkalı fotoğrafları arasından Buğday'ı teşhis etti. Geçtiğimiz günlerde yakalanan ve suçunu kabul eden Recep Buğday, "Yaptığım işlerden dolayı pişmanım. Aslında ben bu suçları işlemek istemezdim. Aile şefkatinden mahrum büyüdüm. İmkânsızlıklar beni bu yola sevk etti" diye konuştu. 21 Nisan'da cezaevine konulan Buğday, "Konutta nitelikli yağma" suçundan, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Başka villada viski de içmiş
Beyoğlu'nda kaldığı otelde yakalanan Recep Buğday 20'den fazla suçtan sabıkalı çıktı. Buğday'ın, 8 Mart 2008'de Sarıyer'de başka bir villaya da girdiği, evdekileri benzer şekilde bıçak zoruyla etkisiz hale getirdiği, dolaptaki viskiyi içtiği öğrenildi. Viskiyi beğenmeyen Buğday'ın, laptop, sırt çantası, 800 YTL para ve Volvo marka otomobili de çaldığı belirtildi. Buğday'ın 1 Mart'ta Beşiktaş'ta bir okul kantininden 400 YTL'lik mal çaldığı da öne sürüldü.

Sabah
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 07:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?