7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

LYS'de İstanbul'dan 3 birinci çıktı

LYS'DE İSTANBUL'DAN 3 BİRİNCİ ÇIKTI

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) İstanbul'dan 3 birinci çıktı. Sevinçlerini öğretmenleriyle paylaşan LYS birincileri, gelecek yıl sınava girecek üniversite adaylarına sınava konsantre olmaları ve doğru çalışmaları tavsiyesinde bulundu.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın açıkladığı sınav sonuçlarına göre, İstanbul Özel Fatih Lisesinden Mustafa Raşit Akınalp TM1- TM2- TM3 puan türünden, İstanbul Lisesi'nden Cihan Mercan TS1-2 ve Almanca 1-2-3 puan türünden ve Özel Çağ Fatih Fen Lisesi'nden Yusuf Arman İngilizce 1-2-3 puan türlerinden Türkiye birincisi oldu. 1 yıllık çalışmanın ardından bu başarıyı elde ettiğini kaydeden Yusuf Arman, üniversite adaylarına dershane seçimi konusunda tavsiyede bulundu. Arman, "Herkesin bir potansiyeli vardır ve

bunu ortaya çıkaracak olan dershanedir. İyi bir dershane seçmeleri ve çok çalışmaları lazım. Sınav yaklaştıkça günün büyük çoğunluğunda çalışmaya başladım. Sosyal hayattan biraz eksiz kaldım. Film izliyorduk ama kitap okumaya vakit bulamıyordum. Her şeyi bırakıp sadece sınava hazırlandım" dedi.

İstanbul Özel Fatih Lisesi'nden Mustafa Raşit Akınalp ise sonuçlar açıklanınca çok şaşırdığını, birincilik beklemediğini söyledi. Akınalp, "İyi bir derece bekliyordum ama birincilik beklemiyordum. Tabii çok sevindim. Yaz aylarında başladım çalışmaya ilk önce konuları bitirmeye çalıştık ve sonra da test çözerek pratik yaptık. Günde 3-4 saat çalıştığımız da oldu sonlara yaklaştıkça bu 10 saate kadar da çıktı" şeklinde konuştu.

"Başarı için çalışmak gerekiyor" LYS birincisi Mustafa Raşit Akınalp, "Bu çalışmayı bir grup ortamı içerisinde yaparlarsa onlar açısından daha verimli olabilir. Hoca desteği de çok önemli. Sinemaya da gittik tabii. Kendimize bir hedef koyup bunu yapıp sinemaya gideceğiz dediğimiz zaman arkadaşlarla bunu yapabildik. Tamamen hayattan soyutlanmak doğru değil ama sınava konsantre olmak gerekiyor" dedi.

TS1-2 ve Almanca 1-2-3 puan türlerinden birinci olan Cihan Mercan da başarısının çok değişik bir duygu yaşattığını söyledi. Böyle bir sonuç beklediğini ifade eden Mercan, "Öğretmenlerim ve arkadaşlarım bu sonucu bekliyordu. Biz yıl boyunca çalıştık üzerimize düşeni yaptık ve takdiri Allah'a bıraktık. Bir yıl boyunca yoğun çalıştık" diye konuştu.

Gelecek yıl sınava girecek adaylara da tavsiyelerde bulunan Mercan, "Konuları önce bitirmek zorundasınız ki daha sonra özümseyebilesiniz. Konuları bitirmek değil öğrendiğini özümsemek önemli ve bunun için bir sürece ihtiyacınız var. Her arkadaş bu özümseme sürecini bilmeli ve zamanını ona göre değerlendirmeli. Arkadaşlara da bir grup olmalarını ve birlikte çalışmalarını öneririm çünkü bireysellikle ancak bir noktaya kadar gelebilirsiniz. Bir bireyin bakış açısı bellidir ama bir grup içerisinde

bulunursanız ciddi anlamda başarılı olabilirsiniz. Sınavdan çıktıktan sonra özlediklerimi tekrar yerine getirmeye başladım. Tatile çıktım ve kitap okumaya başladım. Bazı şeylere bir süre ara vermeniz gerekiyor ama bu sadece bir ara çok önemli çünkü ben sınavdan çıktıktan sonra üzerime düşeni yaptığım için çok rahattım" dedi.

LYS'DE İSTANBUL'DAN 3 BİRİNCİ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 15:21:00
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 16:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?