30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Maaş alamayan işçiler eylem yaptı

Pendik'teki İstanbul Tersanesi Komutanlığında taşeron firmadan maaşlarını alamayan işçiler çocuklarıyla birlikte eylem yaptı.

Tersane komutanlığı önünde toplanan işçilere destek veren çocukları ellerindeki pankartlarla en ön sıralarda yer aldı.

İstanbul Tersanesi Komutanlığında taşeron şirkete bağlı olarak çalışan yaklaşık 50 kadar işçi maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakıp eylem kararı aldı. Yaklaşık 15 gündür tersane önünde eylem yapan işçilere bugün çocukları da destek verdi. Babalarını yalnız bırakmayan minikler ellerindeki pankartlarla babalarının maaşlarının geri verilmesini ve işlerine devam ettirilmesini istedi.

Kavurucu sıcakların yaşandığı Temmuz ayında da eylemlerine devam eden işçiler güneşten korunmak için ağaçların altını kullanırken, 2,5 yaşındaki Hanzade Oğuz yaşıtları eyleme destek verirken aşırı sıcaktan bunaldığı için gölgede yatmak zorunda kaldı. Baba Metin Oğuz ise, eylemci arkadaşlarının arasında, "maaşlarımızı alamadığımız için eylem yapıyoruz" diyerek hakkını aradığını söyledi.

Tersane Komutanlığı önünde yapılan basın açıklamasına Limter-İş Sendikası da destek verirken, basın bildirisini okuyan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç, "Tersanelerde çalışan arkadaşlarımızın hakları verilmiyor, bu mücadelelerinde sonuna kadar onların yanında olacağız" diye konuştu. Polis Tersane Komutanlığı önünde önlem alırken, işverenlerin ve hükümetin aleyhine sloganların atıldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 18:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?