3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Maaşını çeken kadına sahte para şoku

Nişantaşı'nda bir banka şubesinden emekli maaşını çeken 69 yaşındaki Bedriye Koç, paraların yarısından fazlasının sahte olduğunu görünce şoka girdi. Polis emeklisi oğluna durumu anlatan Bedriye Koç, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Nişantaşı'nda yıllarca apartman görevlisi olarak çalıştıktan sonra 2001 yılında yaş haddinden emekli olan 69 yaşındaki Bedriye Koç, emekli aylığını çekmek için Nişantaşı'ndaki Ziraat Bankası şubesine gitti. Koç, banka görevlisine emekli aylık cüzdanını vererek 604 YTL tutarındaki emekli aylığını çekti. Şişli'de aldığı beyaz eşyanın borcunu ödemek için mağazaya giden kadın, 50 YTL'sini mağaza görevlisine verdi. Görevlinin sahte para ikazı üzerine neye uğradığını şaşıran Koç'un, emekli aylığının diğer kalanı incelendiğinde 5 adet 50 YTL, 5 adet de 20 YTL olmak üzere 350 YTL'sinin sahte olduğu anlaşıldı. Yaşlı kadın, durumu emekli polis memuru olan oğlu Sami Koç'a iletti. Sami Koç paraları inceledikten sonra annesinin 10 yıldır emekli aylığını çektiği Nişantaşı'ndaki banka şubesine gelerek yöneticilere sahte parayı gösterdi. Yöneticilerin, paraların sabah ve akşam kontrolden geçirildiğini, sahte olmasının mümkün olmadığını ve istediği yere başvurabileceğini söyledikleri iddia edildi.

"ANNEM BUNAMADI" 

Banka yöneticilerinin kendisine annesinin yaşlı olduğunu, bir başkası tarafından sahte paraların çantasına konulmuş olabileceğini söylediklerini belirten Sami Koç, "Annem yaşlı ama bunamamıştır. 10 yıldır düzenli olarak emekli aylığını bu bankadan çeker. Fakat banka şubesindeki görevlinin anneme sahte para verdiğini yöneticiler kabul etmek istemedi. Konuyu ilettiğimizde bizimle ilgilenmeyip 'gidin savcılığa başvurun' dediler. Annem bankadan para aldıktan sonra hiçbir yere parayı vermedi. Parayı başka yerden değil bankadan aldı. Sorumluların cezalandırılması ve bu sahte paranın banka görevlisi tarafından emeklilere verilmesinden dolayı sorumluların cezalandırılmasını istiyorum. Savcılığa başvurdum. Sahte paraların nasıl olupta bankaya girdiğini ve emekli aylığı olarak insanlara verildiği araştırılıp ortaya çıkarılacaktır"dedi. 

Emekli aylığının sahte olarak ödendiğini iddia eden Bedriye Koç ise kendisinin iyiyi ve kötüyü ayırt ettiğini ifade ederek, "Ben keriz değilim. Beni keriz yerine koymaya çalışanlardan da şikayetçiyim" şeklinde konuştu.

Öte yandan, banka yetkilileri, emekliye sahte para verildiği yolundaki iddialar üzerine, bankada paraların sabah akşam cihazlarda kontrol edildiğini böyle, bir durumun söz konusu olamayacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 15:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?