7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Maganda terörü!

Ümraniye'de geçtiğimiz pazartesi akşamı, çalıştığı işyerinde tartıştığı kişiler tarafından vurulan genç hayatını kaybetti. Olayı protesto eden Ümraniye çarşı esnafı gencin fotoğraflarını dükkanlarına asarak kepenk kapattı. 19 yaşındaki gencin vurulma anı ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Süt ürünleri satan bir dükkanda çalışan Engin Saltık ve Uğur Muşdal, akşam saatlerinde dükkanlarının önünde bulunan tezgahlarına vuran Muhsin Şimşek ve 2 arkadaşıyla tartışmaya başladı. Çevredeki vatandaşlar ve dükkan sahibi Mustafa Kocaman olaya müdahale ederek tartışmayı kavgaya dönüşmeden bitirdi. 3 şahıs olay yerinden ayrılırken, çalışanlarda dükkandaki işlerinin başına döndü.

Kısa bir süre sonra olay yerine dönen Muhsin Şimşek elindeki silahla Uğur Muşdal'a doğru ateş etti. Tezgahta ürün dizen genç tezgahtar kanlar içinde yere yığıldı. Dükkana doğru bir kez daha ateş eden Şimşek'e çevredeki vatandaşlar müdahale etti. Bunun üzerine Şimşek ve beraberindekiler dükkanın dışarıda bulunan mallarından bazılarını dağıttıktan sonra olay yerinden yaya olarak kaçtı. Gözünden vurulan Uğur Muşdal, çevredekiler tarafından hemen hastaneye kaldırıldı.

Talihsiz genç 3 gün süren yaşam savaşını kaybederek dün hayatını kaybetti. Olaydan 4 saat sonraUğur Muşdal’ı vuran Muhsin Şimşek ve yanında bulunan arkadaşı Ümraniye Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlıların tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi.

Öte yandan olayın yaşandığı caddede bulunan esnaf, bugün dükkanlarının vitrinlerine Uğur'un fotoğrafını asarak kepenk kapattı. Olayı protesto eden esnaf, ''Uğur seni unutmayacağız'' ve ''Ümraniye Çarşı esnafı seni unutmayacak'' yazılı pankartlarla Uğur'a olan sevgilerini dile getirdi.

Olayı anlatan Uğur'un patronu Mustafa Kocaman, ''3 kişi geçerken tezgahı tekmeliyorlar. Sarhoş olduklarını kokularından hissettim. Arkadaşlarda onları uyarıyor. Aralarında tartışma çıkıyor. Olaydan haberim oldu gidip ayırdım onları. O 3 kişiyi de yolladık. Bir sorun kalmadı. Çünkü herhangi bir küfür, kavga, darp olmadı. Tartışmayı yapan arkadaş aşağı kattaydı. Aşağı indir daha bir kelime söylemeden Uğur'un vurulduğunu söylediler. Silah sesini duymadım. Hemen yanına gidip Uğur'u hastaneye götürdüm. Ben kurşun yediğini hastanede öğrendim. Daha sonra görüntülerde izledik, iki kişi biz oradan ayrıldıktan sonra geliyorlar, direkt dükkana doğru iki el ateş ediyor. O arada silah tutukluk yapıyor üçüncüyü, Ahmet isimli arkadaşımıza doğrultuyor. Ahmet kendini yere atıyor. Bu sefer de Ahmet'in üzerine yağları, yumurtaları atıyorlar. Bir arkadaşımız adamı kucaklayıp uzaklaştırdı. Sanırım kurşunu da bitti ve kaçıp gittiler'' şeklinde konuştu.

Uğur'un 14 yaşından beri yanında olduğunu ifade eden Kocaman, ''O benim evladımdı zaten. Melek gibi bir çocuktu. Dışarıda çarşıda gördüğünüz sessizlik ve gerçekten bir kalıp peynir verdiği insan bile peşinden koşuyor. 19 yaşına gerçekten çok şeyler sığdırdı. Uğur gerçekten Allah'ı unutanı, dua etmeyi unutanlar bile Uğur'u sevdikleri için onun için dua ettiler. O, o kadar hayırlı bir çocuktu. Hayatımızda çok derin çizgiler bıraktı. İnsanlar 80 sene yaşıyorlar. 80 sene sonunda cenazelerini camiden kaldıracak kimse bulunamazken, şurada Uğur için bütün esnaf kepenklerini kapatıyor'' dedi.

Olay sırasında dükkanda bulunan Ahmet Karabuda ise, “Ben depoya inmiştim yukarı çıktığımda dışarıda Engin ağabeyin 2 kişiyle tartıştığını gördüm. Ben Engin ağabeyi tuttum aldım aşağı götürdüm. Tekrar yukarı çıktım 2 sarhoş vardı. Ben adamları ikna etmek için özür diledim. Sonra adamlar giiti. Bizde normal işimize geri döndük. Olayın üzerinden 5 dakika gibi bir zaman geçti. Bir el silah sesi duydum. Silah sesinin ardından arkamı dönüp baktığımda Uğur'un yere düştüğünü gördüm. Hemen yanına koştum. O sırada ikinci bir silah patlaması duyunca kendimi yere attım. O kadar sinirlilerdi ki dışardan yağ tenekelerini, yumurta kolilerini üzerime attılar. Sonra kaçtılar. Ben hemen Uğur'un yanına koştum. Yanına geldiğimde gözünü tutuyordu. Yerde kanlar vardı. Gözünden vurulmuştu. Aldık ve hastaneye götürdük'' şeklinde konuştu.

Uğur Muşdal'ın hayatını kaybettiği olay güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi. Kamera görüntülerinde bir şahsın elindeki silahla sağa sola ateş etmesi ve Muşdal'ın yere düşmesi görülüyor. Ayrıca saldırgan şahısların, dükkanın içine yağ tenekeleri atmaları da kameralara yansıdı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2012 Cuma 21:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?