4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Mahkeme kaza yerinde keşif yaptı

Belediye otobüsünden inerken pardesüsü kapıya sıkışan 50 yaşındaki Naime Coşkun'un ölümüyle sonuçlanan olayın ardından mahkeme heyeti kaza yerinde keşif yaptı.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan otobüs şoförünün katılmadığı keşifte, görgü tanıkları mahkeme heyetine olay günü yaşadıklarını anlatarak otobüs şoförü Hüseyin Ocak'ı suçladı.


Geçtiğimiz Ekim ayında meydana gelen olayda, bir şirkette temizlikçi olarak çalışan Naime Coşkun (50), Kadıköy'den Maltepe'deki evine gitmek için otobüse bindi. Bindiği otobüsten inerken otomatik kapıya pardesüsü sıkışan talihsiz kadın feci şekilde hayatını kaybederken, otobüs sürücüsü Hüseyin Ocak (44) tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


Kartal 5 Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada verilen kararla cuma günü kazanın meydana geldiği Fındıklı Evren Caddesi üzerinde keşif yapıldı. Duruşmada otobüsün yan ayna kontrollerini yaparak hareket ettiğini söyleyen Hüseyin Ocak'ı olay yerinde görgü tanıkları suçladı. Olaya tanık olan 27 yaşındaki Yaprak Küçük şoförün hızlı otobüs kullandığını ileri sürerek, "Alışverişten geliyorduk otomobilin içindeydik otobüs çok hızlı bir şekilde ilerliyordu.Otomobilden indiğimizde duraktan hareket eden otobüsten inen teyzenin kapıya sıkışıp sürüklendiğini gördüm. Otobüs hareket etmişti koşup arkasından otobüsün kaportasına vurdum. Bir süre sonrada durdu. Hemen tekerin altına doğru giren teyzeyi çekip çıkardık. Şoför şaşkındı. Savcı çok geç geldi kazanın meydana gelmesinden nerdeyse dört saat sonra olay yerine geldi" dedi.


Keşfin ardından önümüzdeki hafta görülecek olan davada, otobüs şoförü "Dikkatsizlik ve tedbirsizlik soncu ölüme sebebiyet vermek" suçlaması ile 6 yıla kadar hapis istemi ile yargılanıyor

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?