4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Mahkum çocuklara sağlık kontrolü

Maltepe Kapalı Çocuk Cezaevi'nde kalan çocuk mahkumlar, Maltepe Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık taramasından geçirildi. 

Farklı suçlardan 18 yaşa kadar mahkum edilmiş çocukların yer aldığı Maltepe Kapalı Çocuk Cezaevi'nde kalan mahkumlar sağlık taramasından geçirildi. Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan ve özel sağlık kuruluşlarının da destek verdiği uygulamada, 550 çocuk mahkum sağlık taramasından geçirildi. Tüm muayeneler ve tetkiklerin sonucunda kişisel sağlık dosyaları oluşturulan mahkumlardan, gerekli görülenlerin tedavilerine başlandı. Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ercan Kabakçı, farklı nedenlerle cezaevine girmiş çocukların dışlanmaması gerektiğini belirterek, "Kalabalık bir ekiple görev yapıyoruz ve bundan sonra cezaevinde kalan özellikle çocukların sağlıklarını yakından takip edeceğiz" dedi. 

Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse ise sağlık taraması çerçevesinde Çocuk Cezaevi'ni ziyaret ederek mahkumlarla sohbet edip, hediyeler dağıttı. Cezaevi müdürü ve savcı eşliğinde koğuşları dolaşan Köse, çocuklara herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığını sorarak, ihtiyaçlarını tek tek not aldırdı. Bir konser organizasyonu ve pinpon masası talep eden yetkililerin ve çocukların isteklerini hemen kayda alan Başkan Köse, en yakın zamanda taleplerini gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Köse, beraberinde getirdiği futbol ve basketbol topları ile formaları mahkumlara dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:55:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?