30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Maltepe Belediyesi'nde işçi kıyımı

Maltepe Belediyesi iki yıl önce işe alınan 85 geçici işçiye tebligat göndererek, iş akitlerinin fesh edileceğini bildirdi.

29 Mart yerel seçimlerinin ardında iş başı yapan Maltepe Belediyesi'nde yeni görev dağılımları ve işten çıkarmalar başladı. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Mustafa Zengin imzasıyla işçilere gönderilen yazılı tebligatla iş akitlerinin bir ay içerisinde feshedileceği bildirildi. Gönderilen tebligatta "5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesinin 3 fıkrası gereğince tam zamanlı olarak çalıştırılmak üzere Başkanlık makamı ile imzaladığınız sözleşmenin 13.maddesinin C fıkrasında 'Taraflar bir ay önce ihbar etmek şartıyla sebep göstermeksizin sözleşmeyi feshedebilir' denilmektedir. Bu nedenle yazımızın size tebliğ edildiği tarihten itibaren bir ay sonra sözleşmenin feshedileceği hususunda bilgi edinilmesi rica ederim" açıklamasına yer veriliyor.

Ellerine tebligat ulaşan ve neye uğradıklarını şaşıran işçiler ise AK Parti döneminde işe alınan 85 sözleşmeli işçinin bu şekilde işten çıkarılmasına tepki gösterdi. İşçiler, Belediye Başkanı seçilen Mustafa Zengin'in görevi devraldığında kimsenin işten çıkarılmayacağını ve kimsenin mağdur edilmeyeceği açıklaması yapmasına rağmen bu şekilde işten atılmalarının etik olmadığını söyledi.
Öte yandan CHP iktidarının başa geçmesinden sonra belediye içerisinde 4 başkan yardımcısı ve 30'a yakın müdürün görev ve yerlerinin değiştiği veya tebligat gönderildiği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 14:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?