4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Maltepe'de DHKP-C operasyonu

İSTANBUL'DA DHKP-C OPERASYONU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda örgüt üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde Özel Harekat Timleri ve helikopter destekli operasyonlarda, örgütle bağlantılı dernek ve yayın organlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda adrese baskın yapıldı. Düzenlenen operasyonda, örgüte mali kaynak sağlamak için esnaf ve mahalle halkını haraca bağladıkları, zorla para topladıkları öne sürülen çok sayıda hücre üyesi gözaltına alındı.

Sabaha karşı düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda Özel Harekat Timleri ve Çevik Kuvvet ekiplerince gözaltına alınan örgüt üyeleri sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevkedildi.

Gülensu Mahallesi'nde DHKP-C bağlantılı olduğu iddia edilen Halklar Derneği ile daha önceden yayın yasağı bulunan Yürüyüş Dergisi'nde arama yapan Terörle Mücadele ekipleri sözkonusu adreslerdeki çok sayıda örgütsel dokümana da el koydu.

Emniyet kaynaklarından elde edilen bilgilere göre operasyonun örgüt üyelerince tehdit ve şantajlarına hedef olan mahalle esnafı ve halkının ihbarı üzerine gerçekleştirildiği öğrenildi.

Operasyon sabah saatlerinde sona erdi.

İSTANBUL'DA DHKP-C OPERASYONU
İSTANBUL'DA DHKP-C OPERASYONU
İSTANBUL'DA DHKP-C OPERASYONU
İSTANBUL'DA DHKP-C OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 08:48:01
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 10:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?