30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Maltepe'de lisede patlama

Maltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde, gıda bölümündeki tadilat sırasında gaz sızıntısı nedeniyle küçük çaplı bir patlama oldu. Patlamada öğretmen ve öğrencilerle birlikte 2 işçi yaralanırken, okul tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, Yalı Mahallesi Rıhtım Caddesi üzerinde bulunan lisenin gıda bölümü için yeni hazırlanan atölyede 2 işçi bakım yapmaya başladı. Öğretmenler Tülin Özcan ve Zeliha Tilkin ile Şenol Taşkın ve Tuğçe Çıkmaz isimli öğrencilerinde atölyede bulunduğu sırada tüpgazda meydana gelen sızıntı nedeniyle küçük çaplı patlama oldu. Olayda işçilerden birinin yüzü yanarken, 2 öğretmen ve öğrenciler ile diğer işçi de hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından okula gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale

ederken, yaralı işçiler Kartal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde ilk kontrolleri yapılan öğretmen ve öğrenciler ise sağlık ocağına götürüldü.

Patlama sonrası okuldaki öğrenciler tahliye edildi. Olayın şokunu yaşayan bazı öğrenciler gözyaşlarına boğuldu. Şoka giren bazı öğrencilere de sağlık ekipleri müdahale etti.

Kantinde oturdukları sırada şiddetli bir patlama sesi duyduklarını belirten bir öğrenci, "Çok şiddetli patlama oldu. Daha sonra okulu tahliye ettiler" dedi.

Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı
 

...
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 12:59:38
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 14:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?