3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Maltepe'de nefes kesen takip!

Maltepe'de şüphe üzerine durdurulmak istenen araç ile polis arasında kovalamaca yaşandı.

Kovalamaca, kaçan aracın Ümraniye'de kaza yapması ile son buldu.

Çok sayıda polis ekibini peşine düşüren zanlılar, polis otolarına da zarar verdi. Yakalanan şahısların adeta birer suç makinası oldukları ve kaçtıkları araç içinde hurda demirler olduğu belirlendi.

Durumundan şüphelenilen bir araç Maltepe'de polis tarafından durdurulmak istendi. Saat 06.00 sıralarında Maltepe İdeal Tepe'de ring halinde gezen polis ekipleri, 34 JCU 44 plakalı kamyonete "Dur" ihtarında bulundu.

Ancak araç sürücüsü bu ihtarına uymadı ve kaçmaya başladı. Bunun üzerine polis ekipleri, diğer ekiplerden yardım isteyerek, kaçan aracın peşine düştü. Çok sayıda ekibin katıldığı kovalamacada araç önce D-100 Karayolu'na, daha sonra da TEM Otoyolu'na girerek kaçmaya devam etti. Olay sırasında arka lastiği patlak olan araç, buna rağmen tüm hızıyla polisleri atlatmayı sürdürdü.

TEM Otoyolu'ndan, Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi ara sokaklarına giren komyette bulunan 3 kişi, polis ekipleri tarafından sık sık sıkıştırıldı ancak, hızını hiçbir şekilde durdurmayan kamyonet sürücüsü Erkan Aslaner, polis ekiplerine direndi. Bir süre daha devam eden kovalamaca içinde Aslaner ile birlikte Yılmaz Dalkoparan ve Fevzi Aslaner isimli 2 arkadaşının da bulunduğu araç kaza yaptı.

Bu şekilde son bulacağı düşünülen kovalamaca, şahısların yaya olarak kaçmak istemesi üzerine devam etti. Yaya olarak kaçmayı sürdüren Yılmaz Dalkoparan, Erkan Aslaner ve Fevzi Aslaner isimli zanlılar, polis tarafından yakalandı. Şahıslar araçlarında hurda demirler olduğunu ve bu nedenle kaçtıklarını söyledi.

Öte yandan polisi epeyce uğraştıran ve uzun süren kovalamacanın ardından yakayı ele veren şahısların adli sicillerinin de bi hayli kabarık olduğu ortaya çıktı. Yılmaz Dalkoparan'ın 10, Erkan Aslaner'in 26 ve Fevzi Aslaner'ın ise 36 ayrı suçtan sabıkası olduğu tespit edildi. Zanlılar ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Araçta yapılan incelemede ise büyük bir bıçak ele geçirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 15:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?