2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Maltepe'de orman yangını

Maltepe'de ormanlık alanda çıkan yangında, arazinin engebeli olması nedeniyle zorlanan itfaiye ekiplerine vatandaşlar hortum çekerek yardım etti. Yangın, ormanlık alanın yakınında bulunan villalara sıçramadan söndürüldü. 

İstanbul'un yeşili korunan nadir yerlerinden olan lüks villaların bulunduğu Maltepe Dragos'taki ormanlık alanda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, ormanlık alanın hemen yanında bulunan villaları tehdit ederken, alevler kısa sürede ormanlık alanın bir kısmını sardı. 

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri, arazinin engebeli olması nedeniyle zor anlar yaşadı. İtfaiye ekiplerinin yardımına çevrede bulunan vatandaşlar hortum çekerek yetişti. Yangının farklı noktalarda başlaması ile birlikte çabalar da yetersiz kalınca müdahale için olay yerine söndürme helikopteri çağrıldı. 

Helikopter yaklaşık 50 metre uzaklıkta bulunan denizden su alarak yangına müdahale etti. Yangın, helikopterin birkaç kez sorti yapması ve vatandaşlarla birlikte itfaiye ekiplerinin çabaları sonucu söndürüldü. Yangında ormanlık alanın bir kısmı yandı. Öte yandan, vatandaşlar yangını evlerinden korkulu gözlerle izledi. 

İtfaiye ekiplerine yardımcı olan Erdoğan Koç, "Ben doğduğumdan beri burada oturuyorum. Burası benim her şeyim. Buradaki yeşil alanın korunması için çok çaba gösteriyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ancak buraya pikniğe gelen vatandaşlar nedeniyle ya da değişik nedenlerden dolayı yangın çıktı. Burası benim köyüm. Onun için itfaiyeye elimizden gelen yardım yaptık" dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2006 Çarşamba 12:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?