4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'Mamma Mia' fırtınası başladı

ABBA'nın şarkılarıyla hazırlanıp 170'i aşkın ülkede sergilenen Mamma Mia müzikalinin İstanbul'daki gösterileri için Van'dan bile gelenler var..

Prömiyerini 23 Mart 1999'da Londra'da yapan "Mamma Mia" müzikalinin uluslararası turne ekibi, Türkiye'deki şovlarının ilkini dün akşam saat 21.00 itibariyle Yeşilköy'deki İstanbul Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Ancak gösteriler 19 Ekim'e kadar Türkiye'yi etkisi altına alacak gibi. Çünkü bugüne dek müzikale Çanakkale'den Van'a onlarca farklı ilden bilet alan var. İETT, gösteriyi izlemek için Yeşilköy'e gideceklere Kadıköy, Sadiye, Taksim ve Mecidiyeköy'den özel otobüs seferleri düzenliyor. Eurovision'u 1974'te kazanarak tüm dünyada ün kazanan ve 70'i aşkın beste yapan ABBA'nın 22 şarkısıyla harmanlanan müzikal, ismini de grubun 1975 tarihli aynı adlı şarkısından alıyor.

AYNI ANDA FARKLI KITALARDA
Mamma Mia tüm dünyada birden fazla ekiple küresel bir çılgınlık halinde izlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda, yaratıcı ekibinde İsveçli eski pop topluluğu ABBA üyeleri Björn Ulveaus ile Benny Anderson'un bulunduğu müzikal şu anda Barselona (İspanya), New York-Broadway, Kuzey Amerika, Essen (Almanya), Las Vegas ve Londra gibi büyük şehirlerde "uluslararası turne' kadrosu eşliğinde sahneleniyor. Garanti Bankası sponsorluğunda İstanbul'da sanatseverlerle buluşan müzikal, düğün hazırlığı yapan bir genç kızın, Yunanistan'da babasını bulma hikâyesini anlatıyor. Bilgi için Tel: (0212) 236 18 18 

"Sultanahmet'i görmek istiyoruz"

Mamma Mia ekibi dün ilk gösteriden önce bir basın toplantısı düzenledi. Oyuncular, İstanbul'a yeni geldikleri için hiçbir yeri gezemediklerini; otel dışında bir yer görmediklerini ama ilk fırsatta Sultanahmet Camisi'ni ziyaret edeceklerini ifade etti. Ekip üyeleri, "Gittiğimiz yerlerin kültürlerine göre müzikalin içine farklı tatlar katıyoruz" dedi.  Londra'da yaşayan 45 yaşındaki Toshi Yoshino, müzikali 400'den fazla kez izlemiş. 

400 kez izleyen var


* 1999'dan beri 170'i aşkın ülkede sergilenen müzikali 30 milyon kişi izledi.

* ABBA üyesi Björn Ulveaus, müzikalin başarısına karşın topluluğun yeniden bir araya gelmeyeceğini söylemişti. 

* ABBA üyesi Björn Ulveaus, müzikalin başarısına karşın topluluğun yeniden bir araya gelmeyeceğini söylemişti

Sabah
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?