6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Marina parklar geliyor

İSPARK, TEKNE PARKLARI HAYATA GEÇİRİYOR

İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), kısa süreli deniz taşıtı bağlama parkları olan yüzer iskelelerden oluşan Tekne Parkları hayata geçirmeye hazırlanıyor. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un çehresini değiştirecek bu parklar, teknelerin park edilmesindeki düzensizliği gidermeyi amaçlıyor.

Ulaşım alanında yaptığı başarılı çalışmalarla ilklere imza atan İSPARK, önümüzdeki günlerde kamuoyunda marina olarak bilinen yüzer iskele projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'u çağdaş bir kente kavuşturmayı amaçlayan İSPARK, Avrupa'da özellikle Akdeniz çanağında başarıyla uygulanan tekne park (marina) projelerini İstanbul'a kazandırmak için hummalı bir çalışma başlattı. İSPARK tarafından işletilecek Tekne Parklarda, restoranlardan toplantı odalarına kadar her türlü sosyal alan bulunacak. Öncelikli olarak Tarabya, İstinye ve Paşabahçe projelerinin hayata geçmesiyle İstanbullularla tanışacak olan Tekne Parklar Parklar, kısa süre içerisinde Sarıyer'de Büyükdere, Beykoz'da Keçilik, Kanlıca, Çubuklu ve Göksu ile Beşiktaş'ta Bebek ve Arnavutköy'de de faaliyete geçecek. Yaklaşık 5000 dolayında yat ve teknenin barındırılacağı projede çevre dostu teknolojiler kullanılacak.

Kıyılardan uzak olarak inşa edilecek tekne parklarla İstanbullular sahillerde rahat nefes alacak.

İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, "Kurulduğumuz günden bu yana İstanbulluların bize verdiği destekle otoparkçılığı kentin yükselen değeri haline getirdik. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'a heliport ve tekne park projelerinin yanı sıra modern otopark projeleri kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

İSPARK, TEKNE PARKLARI HAYATA GEÇİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 11:53:00
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 12:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?