6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Markette 'haraç' cinayeti

Kağıthane'de bir market sahibi, kendisinden haraç istediği öne sürülen kişiyi av tüfeği ile vurdu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan şahıs, hayatını kaybederken, market sahibi gözaltına alındı.

Olay, gece saat 23.00 sıralarında Kağıthane Hamidiye Mahallesi Girne Caddesi Dilaver Sokak'ta bulunan Huzur Market'te meydana geldi. İddiaya göre, kısa bir süre önce cezaevinden çıkan Murat Söyler(34), Ahmet Derebaş'ın(42) sahibi olduğu markete gelerek haraç istedi. Bunun üzerine market sahibi ve daha önce de kendisinden haraç isteyen Söyler arasında tartışma başladı. Tartışmanın bir süre sonra kavgaya dönüşmesi ile market sahibi Derebaş, tezgahın altındaki av tüfeğini eline aldı. Çılgına dönen market sahibi, Murat Söyler'e ateş etmeye başladı. Söyler, karın boşluğuna isabet eden 5 kurşunla yere yığıldı. Silah seslerini duyan çevredeki vatandaşlar hemen polis ve ambulansa haber verdi. Olay yerine gelen ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Söyler, hayatını kaybetti.

Market sahibi Ahmet Derebaş ise olay yerine gelen polis ekipleri tarafından olayda kullandığı av tüfeği ile birlikte yakalandı. Yapılan incelemede markette ayrıca bir adet kurusıkı tabanca bulundu. Söyler'i öldürdüğü iddasıyla gözaltına alınan Derebaş, Kağıthane Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

Öte yandan hayatını kaybeden Murat Söyler'in gasp ve benzeri suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 10:22:45
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 14:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?