20
Nisan
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Marmara Denizi'nde deprem!

Marmara Denizi’nde bugün saat 08.33’te 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Merkez üssü Marmara Denizi olarak belirlenen deprem, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un Marmara kıyılarında şiddetli olmak üzere Kocaeli’den İzmir’e kadar olan bölgede hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Gökçeada'da saat 08.33'te yerin 8.1 derinliğinde 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin ardından aynı bölgede 3.6 ve 3.1 büyüklüğünde 7 tane artçı deprem meydana geldi.

BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİK

Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Gökçeada'da meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremle ilgili, "Sarsıntı adada kuvvetlice hissedildi. Ancak çok şükür bir sıkıntı yok" dedi. Atalay, depremin merkez üssünün Kaleköy olduğunu söyledi.

Depremi kuvvetlice hissettiklerini belirten Atalay, "Ada genelinde sarsıntı hissedildi ancak çok şükür bir sıkıntı yok" diye konuştu.

UZMANLARDAN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu depremi değerlendirdi.

"Gökçeada açıklarında meydana gelen 5,3 büyüklüğünde meydana gelen deprem o bölge için normal. Yeri ve özellikleri hakkında henüz bilgim yok. Şaşırtıcı olmayan beklenen bir depremdi. Ama kırılmanın hangi mekanizmada olduğunu söylemek için bilgiye ihtiyacımız var. " dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2013 Salı 09:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?