3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Marmara depreminin uğultusu!- Video

Diyarbakır'da düzenlenen . Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü, Türk Nefroloji Derneği ve Tabibler Odası işbirliğiyle "Afetlere Genel Bakış ve Kurtarma Faaliyetleri" konulu Nefroloji semineri verildi. Kültür sarıyında veriler seminere Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Tabibler Odası Başkanı Selçuk Mızraklı, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal marşının okunmasının ardından seminerde bir konuşma yapan Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, depremle ilgili bilgilendirme çalmışmalarının olduğunu belirterek, "Diyarbakır'da Ulusal Medikal Kurtarma ekibiyle ilgili bir çalışmamız var. Bu çalışmalarımızı bitirdik. Yaklaşık olarak 100 pirsonelimizi bu konuda eğiterek profesyonelleştirmeye çalıştık. Tabiki bu önlemleri ve eğitimleri verirken, ayrıca il sağlık müdürlüğü olarak kendi müdürlük binamızın hemen ön kısmında bir mobil ameliyathane ve ulusal medikal ekibinin bir deprem olması halinde kullanacağı cihazlar ve eşyaların kurtarılması için bir çalışmamız var."dedi.

Daha sonra konuşmak için kürsüye gelen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever yanında getirdiği bir CD ile 1999 yılında Marmara bölgesinde yaşanan depremin bir fabrikanın güvenlik kamerasından çekilen görüntüleri sinevizyon gösterimi ile davetlilere izletti. Katılanların adeta kanını donduran bu görüntüler depremin ne kadar korkunç bir olay olduğunu gözler önüne serdi


deprem
Uploaded by pamukprenses
..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 20:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?