3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Marmara’dan son görüntüler

Festival kapsamında fotoğrafçıların “Marmara’nın da bir gün böyle olması dileğiyle” sergilediği, başka denizlerde çekilmiş sualtı fotoğraflarına da ödüller verildi”.

SON yıllarda aşırı kirlendiği için canlı çeşitliliğinde yüzde 90 oranında azalma görülen Marmara Denizi’nin sualtı zenginliğine dikkat çekmek için düzenlenen Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali sonunda birbirinden güzel görüntüler elde edildi. Dalgıçlar, boş midyelerin içinde bekleyen, kutu ve şişelerin içine yuva yapan balıkları görüntüledi.

CADDEBOSTAN Balıkadamlar Kulübü’nün 18-24 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği 8. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali’ne Kanada, Fransa, Polonya, Belçika, İsviçre, Sırbistan, Rusya, Ukrayna, Hollanda, Almanya ve Türkiye’den 50 sualtı gönüllüsü katıldı. Dalgıçlar festival kapsamında Yassıada kıyılarında dalış yaptı.

MARMARA’NIN yok olma tehdidinin artık ürkütücü boyutlara geldiğini belgeleyen dalgıçlar, 20 yıl öncesinde 130 balık çeşidinin görüldüğü derinliklerde birkaç çeşit balığı, omurgasızları ve kabukluları görüntülemeyi başardı. En ilgi çeken görüntü ise, bir meşrubat kutusunun içine yuva yapan horozbina balığı oldu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 11:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?