4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Marmaray için kredi anlaşması yapıldı

Marmaray Projesi için Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası tarafından verilen 500 Milyon Euro'luk kredinin 217 Milyon Euroluk kısmının verilmesi için anlaşma imzalandı. 

Marmaray DLH Genel Müdürlük binasında yapılan imza törenine Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Raphael Alomar, Hazine Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Solak ve Marmaray Projesi Bölge Müdürü İbrahim Haluk Özmen katıldı. Törende konuşma yapan Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Raphael Alomar, "Dünyanın en büyük projelerinden birisi olan bu projeye katkı sağladığımız için çok mutluyum. Bu projeyle hava kirliliğinin azalmasına, İstanbul'un rahat hareket etme özelliğine ve toplu taşımadaki rahatlığa direk etkisi olacak" diye konuştu. 

Program kapsamında söz alan Hazine ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarları da dünyanın en büyük projelerinden birisi olan Marmaray projesiyle ilgili olarak, yapılan anlaşmayla 217 milyon Euroluk dilimin kullanılacağını belirtti. 

Yapılan anlaşma çerçevesine kullanılacak krediyle Halkalı-Gebze arası demiryolu rehabilitasyon çalışması yapılacağı belirtilirken, Hazine Müsteşarı ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı dosyaları imzalayıp birbirlerine takdim ettiler. Proğram sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan DLH Genel Müdürü Ahmet Aslan, Yapılacak rehabilitasyon çalışmalarıyla Gebze-Halkalı arasındaki mesafenin kısalacağını ve tren seferlerinin daha hızlı olacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 14:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?