1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Marmaray tam gaz

Yüzyılın projesi olarak adlandırılan Marmaray Projesi'nde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Denizin 45 metre altında devam eden çalışmalar doğrultusunda yerleştirilecek 11 tüpten ikincisi de yerleştirilerek basın mensuplarına görüntü verildi. Programa katılan Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz da, basın mensuplarıyla birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Zeminden 45 metre deniz seviyesine inmeden önce güvenlik için giysilerini giyen Bakanı Yılmaz ile Japon görevlinin diyalogu dikkat çekti. Bakan Yılmaz'a yeleğini giydiren Japon mühendisin işini bitirdikten sonra Bakan'ın göğsüne arkadaşça ellerini vurması dikkatlerden kaçmadı.

Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından birleştirerek trafik sorununu büyük ölçüde çözmesi beklenen projeyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, "Şu anda yerin 45 metre altında ve Üsküdar kıyısından yaklaşık 570 metre uzaklıkta bulunuyoruz. Bu proje için emeği geçen Ulaştırma Bakanımıza ve sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu proje bu isimlerin değil, Türk milletinin malıdır. Bu Türkiye'nin itibar projesidir, yüzyılın rüyasıdır. Bugün yerleştirilen tüp yaklaşık 2 ay sürdü, şu anda iki tüp yerleştirildi geriye 9 tüp kaldı. Onlar da yaklaşık 1.5 sene gibi bir süre içinde yerleştirilmiş olacak" dedi.

Marmaray Projesi'yle dünyanın her yerinden gelen insanların beklemeksizin kıtalararası yolculuk yapabileceğini ifade eden Yılmaz, proje sayesinde yurt dışındaki insanların Türkiye'ye çağ atlamış bir ülke olarak baktıklarını dile getirdi. 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında ne kendi hükümetleri ne de yeni gelebilecek başka bir hükümetin programının projeyi etkilemeyeceğinin altını çizen Yılmaz, "Bu proje Türk milletinin malıdır, sözleşmesi yapılmış bir projedir. Kim olursa olsun proje tamamlanacaktır. Bu yüzyılın rüyasıdır" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, Anadolu ve Avrupa yakasında tespit edilen noktalarda arkeoloji çalışmalarının sürdüğünü, bunların tamamlanmasının ardından tünel açma makineleriyle çalışmalara başlanacağını kaydetti.


iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 17:31:05
Güncelleme :9 Temmuz 2007 Pazartesi 09:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?