30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Maske satışları patladı

DOMUZ GRİBİ MASKE SATIŞLARINI PATLATTI

Domuz gribi virüsünün yayılması ile birilikte maske satışlarında da ciddi oranda artış yaşandı. Maske satıcıları talebin son bir ayda 4 katına çıktığını belirtti.

Bonmed Sağlık Ürünleri ve Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi Satış Müdürü Nihat Uludaş, domuz gribinin yayılmasının ardından beklediklerinin çok üzerinde talep patlaması yaşandığını açıkladı. Gerek yurt içi, gerekse yurt dışından yoğun bir maske talebi olduğunu anlatan Ulusaş, "Biz daha önceden önlem almıştık. Yaklaşık 3 ay evvelden siparişler bize gelmişti. Şuanda full kapasite çalışıyoruz. Şubat ayına kadar da üretim bantlarımız dolu. Yurt içinde artık evlerden bile aramaya başladılar. İnternet

üzerinden de bize ulaşıyorlar. Yurt içinde talep hat safhada" dedi.

Herhangi arıza durumunda devreye sokulan yedek makinelerin de, taleplerdeki artış nedeniyle kullanılmaya başladığını anlatan Uludaş, "Şuan o makineleri de çalıştırıyoruz. Talebin 4'e kadar katlandığını söyleyebilirim" şeklinde konuştu. Maske çeşitlerinden bahseden Uludaş, şuanda lastikli maskelere olan talebin daha fazla olduğunu kaydetti. Nihat Uludaş, "Filtreli maskelerde içinde kullanılan hammaddelerin türü, dışarı vermeyi engellemek ve aynı zamanda dışarıdan gelecek herhangi bir mikro organizmayı

içeriye mümkün olduğunda süzerek alma özelliği var. Ama tam anlamıyla yüzde 100 koruyucu denilebilecek bir ürün değil. Bu tarz maskelerin koruyucu özelliği yüzde 99.9'dur" diye konuştu.

Uludaş, genellikle sağlık kuruluşları ve gıda üretimi yapan firmalar ile çalıştıklarını belirtirken, şu sıralar bir çok ihracatçı firmadan da talep geldiğini söyledi. Son kullanıcıya da satış yapmadıklarını ve toptan sattıklarını anlatan Uludaş, "Değişik yerlerden talep geldi. Konuyla alakası olmayan bir matbaacı bile arayıp 'Bana 1 milyon adet maske lazım, yurt dışına göndereceğim' diyebiliyor. Talepler son 3 ayda arttı, yurt dışı öncelikli olmak üzere. Son bir ayda da yurt içinde aşırı bir talep var.

Gıda firmaları ile elektronikte de ürettiğimiz maskeleri kullananlar mevcut. Çünkü günümüzde bu mikrobu yaşıyoruz. Her şey tek kullanımlık ve hijyene dönüyor. Maskelerin tek kullanımlık olması gerekiyor" dedi.

Yaklaşık 60 personelin, üç vardiya şeklinde 7 gün 24 saat çalıştığını kaydeden Uludaş, 40 makine de üretim yaptıklarını, buna rağmen taleplere yetişemediklerini söyledi. Uludaş, "Talepler devam ediyor. Bonede de gözle görülür bir artış var" diye konuştu. Uludaş, günlük üretim konusunda ise sayı vermedi.

DOMUZ GRİBİ MASKE SATIŞLARINI PATLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:55:03
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 16:04:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhammet Can BESLİ IP: 78.185.153.xxx Tarih : 4.11.2009 14:00:13

maske okullarda takılması gereklimi