7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Maskeli liselilerden eylem!

ALANA ALINMAYAN YÜZLERİ MASKELİ LİSELİLER EYLEM YAPTI

1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı alana girişte üstlerinin aranmasına izin vermeyen ve sendika görevlileri tarafından içeri alınmayan yüzleri maskeli liseliler eylem yaptı.

Kendilerine "Liseli Anarşistler" adını veren yaklaşık 30 kişi lise öğrencisi, yüzlerine maske takarak Harbiye'deki arama noktasına geldi. Liseliler, geçtiğimiz yılki 1 Mayıs kutlamalarında yaşanan olayların fotoğraflarını ellerinde taşıyarak, üzerlerine kırmızı boya döktü. Kutlamaların yapıldığı alana girmek isteyen maskeli gençler, sendika görevlilerinin engeliyle karşılaştı. İçeriye girmelerine izin verilmeyen liseliler, ellerinde taşıdıkları bir bez parçasını trafik ışıklarına astı. Tüm çabalarına

rağmen içeri giremeyen gençler, daha sonra eylem yaptı. "Biz içeriye alınmadık diye bir şey yok, biz kendimiz içeri girmek istemedik" diyen bir genç, "Polis bize 3 yıldır işkence yapıyor, o nedenle bu alana girmemizin anlamı yok. Aramalar özgürlüğümüzü kısıtlıyor" dedi. Eylem yapan gençler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan, Beşiktaş takımının taraftarlarından oluşan Çarşı Grubu'nun da Taksim'deki kutlamalara katıldıkları gözlendi.

ALANA ALINMAYAN YÜZLERİ MASKELİ LİSELİLER EYLEM YAPTI
ALANA ALINMAYAN YÜZLERİ MASKELİ LİSELİLER EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 15:21:01
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 16:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?