4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

MASKO 2009 model oto hediye etti

MASKO Mobilya Kenti, 1000 YTL ve üzeri alışveriş yapan bir talihliye 2009 model Toyota Corolla hediye ettiğini duyurdu.


MASKO tarafından yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında, MASKO'dan 1000 YTL ve üzeri alışveriş yapan müşterilerden Latife Pektaş, S-D 1.6 Comfort tipi, 2009 model metalik siyah renkte Toyota Corolla kazandı.


MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güneykaya, gerçekleştirdiği konuşmasında mobilya sektörünün geleceğine yönelik öngörülerde, tespitlerde ve uyarılarda bulunarak şunları söyledi: "MASKO bünyesinde bulunan mağazalar Türkiye'de etkilerini yavaş yavaş gösteren ekonomik kriz karşısında geleceğe umutla bakıyor. Mobilya sektöründe gelecek yıl 25. yılını dolduracak olan bu oluşum, kurulduğu ilk günden bu yana birçok defa krizler tarafından sarsıldı. Bir önceki kriz olan 2001 yılında yaşanılanlardan ders alan MASKO yönetimi, bünyesindeki firmalara önerilerde bulundu ve yeni stratejiler anlatıldı. Bunların sayesinde bugün MASKO Mobilya Kenti, kendi ayakları üzerinde duran ve satışlarını her geçen gün arttırmayı hedefleyen bir yapıya kavuştu. Ancak yine de burada mağaza sahibi olanların devletten ve yerel yönetimden bazı istekleri var."


Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de etkisini gösteren kriz ortamının, firmaları küçülmeye ve beklemeye ittiğini belirten Güneykaya, "Ancak MASKO gibi daha önce krizleri atlatmış olan oluşumlar bu krizi bir fırsata çevirmek için kolları sıvadı. Mağaza yöneticileri bu krizin üstesinden gelinebileceğini düşünüyor. Bunun için geliştirilen ortak çözüm ise üç kelime ile özetlenebilir; "Daha fazla üretim". Hiç durmadan üretmeye devam etmeyi planlayan MASKO üyeleri, fiyatları aşağıya çekip sürümden kazanmayı
hedefliyor. İstanbul Mobilya ve Ahşap Eşya İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, bir birlik olmanın gücünü arkalarına alarak beraber hareket etme kararı aldı. Yıllara dayanan fiyatlara bakıldığında şu anda mobilya, hiç olmadığı kadar ucuz. Ve bu ucuzluk bu yapıya verilen destek arttığı sürece devam edecek" dedi.


MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güneykaya sözlerine şöyle devam etti: "Bizler aynı gemide yolculuk yapan kişileriz. Üretim ve tüketimle, ekonomi ayrılmaz bir bütün. Bizlerin üretmesi, müşterilerimizin bizden alışveriş yapması ve de mağazaların devlete vergi vermesi gerekiyor. Her ne kadar durum önümüzdeki dönem için parlak görünse de, yine de daha çok üretim yapabilmek ve mobilya sektörünün önünü açmak için KDV oranlarında indirime gidilmesi gerekiyor. Ayrıca istihdamın artması için SSK primlerinin
aşağı çekilmesi yine yöneticilerimizden beklediğimiz gelişmelerin arasında. Bizler Türkiye'nin sanayideki itici gücü olmak için çaba sarf ediyoruz".

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 14:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?