4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

MASKO krizden ders çıkardı

MASKO Mobilya Kenti, 15 Eylül-2 Kasım tarihleri arasında 1000 YTL ve üzeri alışveriş yapan bir talihliye 2009 model bir otomobil hediye etti. Kampanya kapsamında, MASKO'dan 1000 YTL ve üzeri alışveriş yapan müşterilerden Latife Pektaş yapılan çekiliş sonunda otomobili almaya hak kazandı..

Gerçekleştirilen ödül teslim töreninde ünlü komedyen ve oyuncu Yavuz Seçkin de bir sahne şovu da gerçekleştirdi. MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güneykaya, yaptığı konuşmada mobilya sektörünün
geleceğine yönelik öngörülerde, tespitlerde ve uyarılarda bulundu.

EKONOMİK KRİZDEN ETKİLENMEMENİN YOLU ÇOK ÇALIŞMAK
Ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren MASKO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Güneykaya krizlere alışık olduklarını belirtti. Krizden etkilenmemenin yolunun çok çalışarak işimize sahip çıkmak olduğunu söyleyen Güneykaya kriz dönemlerinde kalitenin çok önemli olduğunu, kaliteli ve güvenilir ürünler üretmediğimiz sürece dış pazarlarda yer alamayacağımızı vurguladı.

MASKO KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMENİN YOLLARINI ARIYOR
Dünyanın en büyük mobilya kenti olan MASKO bünyesinde bulunan mağazalar Türkiye'de etkilerini yavaş yavaş gösteren ekonomik kriz karşısında geleceğe umutla bakıyor. Mobilya sektöründe gelecek yıl 25. yılını dolduracak olan bu oluşum, kurulduğu ilk günden bu yana yaşadığı birçok krizden çıkardığı dersler sonucu bünyesindeki firmalarla birlikte yeni stratejiler geliştiriyor. Bugün MASKO Mobilya Kenti, kendi ayakları üzerinde duran ve satışlarını her geçen gün arttırmayı hedefleyen bir yapı arz ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de etkisini gösteren kriz ortamı, firmaları küçülmeye ve beklemeye itti. Ancak MASKO gibi daha önce krizleri atlatmış olan oluşumlar bu krizi bir fırsata çevirmek için kolları sıvadı. Mağaza yöneticileri bu krizin üstesinden gelinebileceğini düşünüyor. Hiç durmadan üretmeye devam etmeyi planlayan MASKO üyeleri, fiyatları aşağıya çekip sürümden kazanmayı hedefliyor. İstanbul Mobilya ve Ahşap Eşya İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, bir birlik olmanın gücünü arkalarına alarak beraber hareket etme kararı aldı. Üyelerin hükümetten de bazı beklentileri var. Düşük faizli krediler ile kriz sürecinde gerekli olan para akışını sağlayabileceklerini inana mobilya imalatçıları yüzde 18 olan katma değer vergisi oranlarının da daha aşağılara çekilmesini istiyor.

İha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 13:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?