4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Mavi bayrak çok, İstanbul’da yok

Dünyanın 44 ülkesinde belli kriterlere sahip plaj ve marinalara verilen mavi bayrak, bu yıl Türkiye’deki 258 plajda ve 13 marinada dalgalanacak. 

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen “2008 Mavi Bayrak Ödüllü” plajlar ve marinalar açıklandı. Dedeman Oteli’nde düzenlenen toplantıda konuşan TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Barbaros Gönençgil, 2007’de 235 plajla dünya 4. olan Türkiye’de bu yıl 258 plajın mavi bayrak almaya hak kazandığını belirterek, “Bu sayı ülkemizi İspanya ve Yunanistan’ın ardından üçüncülüğe getirecek” dedi. 

TÜRÇEV Genel Müdürü Erol Güngör ise, mavi bayrak kriterinin özellikle yabancı ülkeler tarafından önemle dikkate alındığını ifade ederek, “1995’de ülkemizdeki 5 plajın sahibi olduğu mavi bayrak bu yıl 258 plajda dalgalanacak. Ancak Türkiye’nin potansiyeli düşünüldüğünde bu sayı da yetersiz” dedi.

28 kriteri var
Öte yandan toplantıya katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TUROB) Yönetim Kurulu üyesi Levent Erdoğan, gazetecilerin “Neden İstanbul’da mavi bayraklı plaj yok?” şeklindeki sorusu üzerine “Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyu sahiplenmesi lazım. Mavi bayrak sadece deniz suyunun temizliği anlamına gelmiyor. 28 tane kriter var” diye konuştu.

En fazla Antalya’da
Mavi bayraklı plajlar listesinde Antalya 143 plajla başı çekiyor. Muğla’da 57, İzmir’de 21, Aydın’da 16, Balıkesir’de 12, Çanakkale, Tekirdağ ve Yalova’da ise birer mavi bayraklı plaj bulunuyor. Karadeniz sahillerinde ise mavi bayraklı plaj yok. Mavi bayrak sahibi marinalarda Muğla 7 tesisle birinci. D-Marin Turgutreis, Milta Marina Turgutreis ve Port Bodrum Yalıkavak marinasıyla Bodrum en çok mavi bayraklı marina bulunan tatil yöresi. En çok marinaya sahip olan Setur’un Antalya, Aydın, Balıkesir ve İstanbul’da birer mavi bayraklı tesisi bulunuyor.

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 17:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?