30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

McDonald's bombacıları yargı önünde

Kadıköy'de McDonald's'ın önüne bırakılan 1 kilogram ağırlığındaki patlayıcı madde ile ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen eski TAYAD yöneticisi Tekin Tangün ile Aysun Akdağ'ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Tekin Tangün ile Aysun Akdağ hazır bulundu. Duruşmada söz alan Akdağ hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu iddia etti. Yasadışı DHKP/C örgütü üyesi olmadığını ifade eden Akdağ, McDonald's önüne bırakılan patlayıcı madde ile ilgisinin olmadığını iddia etti.

Akdağ'ın savunmasının ardından duruşmada bazı polis memurları tanık olarak dinlendi. Duruşmada tanık olarak dinlenen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli bomba uzmanı polis memuru Adem Kahraman, patlayıcı incelediklerinde dışında demir boru, ortasında ayrı bir bölümde birbirine geçmiş iki kablo ve bir tarafında da elektronik sayaç bulunduğunu belirterek, el yapımı patlayıcının 3 saniyede aktif hale getirilebilecek bir bomba olduğunu belirtti.

Duruşmada dinlenen tanıkların ardından söz alan sanık avukatları müvekkillerinin suçsuz olduklarını iddia ederek tahliyelerine karar verilmesini talep etti. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanıkların içinde yakalandıkları taksi şoförünün kimliğinin belirlenip mahkemeye bildirilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 16:49:57
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 16:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?