4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Mecidiyeköy'de trafo patladı!

TEAŞ'a ait trafo merkezinde patlama meydana geldi. Çok sayıda yaralı var.


Şişli, Mecidiyeköy Fulya Caddesi üzerinde bulunan Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEAŞ)'a ait trafo merkezinde bakım-onarım sırasında patlama meydana geldi.

Patlamada ilk belirlemelere göre 3 TEAŞ işçisi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan işçilerin durumunun ağır olduğu öğrendildi.

Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi arkasında bulunan TEAŞ'a ait trafo merkezinde saat 10:30 sıralarında bilinmeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Patlamanın TEAŞ işçilerinin trafo merkezinde bakım-onarım yaptığı sırada gerçekleştiği öğrenildi. Patlamanın ardından yanarak dışarı çıktıkları öğrenilen işçilere ilk müdahale bölgede bulan diğer işçilere tarafından yapıldı. İşçiler özel araçlarla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görgü tanıkları bölgede dün de elektriklerin kesildiğini, bu gün bakım-onarım için gelen ekibin içerde olduğu sırada büyük bir patlama meydana geldiğini ifade etti. Alevler içinde trafo merkezinden çıkan Muharrem Karadağ, İhsan Öztürk ve Yalçın Özyiğit isimli işçilere arkadaşlarının müdahale ettiğini anlatan görgü tanıkları, işçilerin hemen hastaneye kaldırıldığını kaydetti. Olayın ardından bölgeye itfaiye ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. İtfaiye ekipleri içerdeki küçük çaptaki yangını kısa sürede söndürdü. Polis ekipleri patlayan trafonun etrafına güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Mecidiyeköy'de bulunan trafo merkezindeki patlamada yaralanan işçilerden 2'sinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Yaralı işçilerin yakınlarının hastane önündeki endişeli bekleyişi sürüyor.

Fulya Caddesi'nde TEİAŞ'a ait bir trafoda meydana gelen patlama sonucunda yaralan işçilerin tedavisi sürüyor. İşçilerden Muharrem Karadağ Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisine devam edilirken, diğer işçi İhsan Öztürk İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bu iki işçiye göre durumu daha iyi olan Yalçın Özyiğit'in tedavisine ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediliyor.

Bu arada, yaralanan işçilerin yakınları ise hastaneye gelerek bilgi almaya çalıştı. Yaralı yakınlarının hastane önündeki endişeli bekleyişi sürüyor.

cihan/ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 13:44:08
Güncelleme :16 Nisan 2008 Çarşamba 15:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?