20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Mekan tiyatro festivali sürüyor

Şehir Tiyatroları’nın festival kapsamında Makedonya, Danimarka ve Türkmenistan oyunlarını 3 farklı mekanda sahneleyecek.

DANİMARKA / GÜLHANE PARKI SAAT:19:00
“BÜYÜK FİNAL”
Yazan: Giacomo Ravicciho –Soren Ovesen
Yöneten: Giacomo Ravicchio
Kostüm: Birte Henriksen
Besteciler: Thomas Bredsdorff-Larsen Nina Foss, Erik K.Christensen – Batida
Kostüm: Birte Henriksen
Workshop: Mads Rasmussen
Aksesuar: Annika Nilsson
OYNAYANLAR: Sus Hauch, Tobias Heilmann, Claus Hjelm, Simon Holm, Soren Ovesen, Karen Rasmussen, Maria Sonne, Tine Sorensen, Per Thomsen
KONUSU: Yumuşak bir müzik eşliğinde, mukaddes evlendirme salonuna giriş... Büyük tören için orkestra kiralanmıştır, ancak gelin ve damat gecikecektir. Beklerken, orkestra çaldığı müzikle davetlileri oyalar. Sıkıcı , şok edecek kadar trajik, iğrenç ve dokunaklı bir şeyler çalarlar. Görkemli bir açılışı için planlanan müzik, Büyk Final gibi görünmeye başlamıştır.

MAKEDONYA / IHLAMUR KASRI SAAT: 21:00
“BABA”
Yazan: August Strindberg
Yöneten: Slobodan Unkonvski
Dekor-Kostüm: Blagoya Miçevski
OYNAYANLAR: Bayruj Mjaku, Arta Muçay, Amernis Nokshiqi, Visar Vishka, Vebi Kerimi, Mysaherefe Llozana, Sabedin Selamni
KONUSU: Süvari yüzbaşısıyla karısı Laura arasında , Kızları Bertha’nın yetiştirilmesi üzerine sert tartışmalar yaşanmaktadır. Laura, istem güzünü kullanarak ölümcül yollardan kendi amacına ulaşmayı başarır. Çocukların yetişmesinde son söz hukuki yönden babada olduğu için yüzbaşıya Bertha’nın babası olmadığı söylenir..

TÜRKMENİSTAN
“ NUSAY AŞKI”
Yazan: G. Danatarov
Yönetmen: Gocmırad Bekiev
Dekor Tasarımı: Batır Begmiradov
Müzik Tasarımı: Serdar Haydarov
OYNAYANLAR: Senatürk Arsag, Muhammet Bekiyev, Dovlet Hanmamedov, Handırdu Berdiyev, Altı Sallandiyev, Oves Hudaygaliyer, Ogullsensm Durdiyeva, Anna Melayev, Akmırat Arçikov, Handurdu Gurbanov, Atamırat Atamuradov, Geldi Mıratnazarov, Atageldi Şamıradov, Hojadurdı Erendurdiev, Orasnepes Ovesnepesov
KONUSU: “Nusay Aşkı” adlı tragedya 1-2.yy’da eski Porsfyan devleti Niusa’da Porsfyan çarı Sinaturk’un sarayında geçer. Çar savaştan zaferle dönen Saren ve Karen için karşılama töreni düzenler. Roma patrisinin kızını gören prens Mitra ve Orot kıza aşık olur. Oyunda iktidar ve devletin varlığı uğruna aşktan ve insanlıktan vazgeçmenin sonuçları tartışılıyor.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 09:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?