7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Mektupla çete yönetti

İSTANBUL'DA SAHTECİLİK OPERASYONU

Düzenledikleri sahte belgelerle insan kaçakçılığı yapan bir şebeke Mali polisin operasyonuyla çökertildi. Cezaevindeki şebeke liderinin telefonla yönettiği çete üyesi 1'i kadın 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir sahte evrak şebekesinin varlığını belirlemesi üzerine harekete geçti. 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından başta Beyoğlu olmak üzere 10 ilçede tespit edilen adreslere 07 Mayıs 2010 günü operasyon düzenlendi. Baskınlarda 1'i kadın 15 kişi gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda sahte pasaport, sahte vize, Ercan ve Atatürk Havalimanı, Türkmenistan Konsolosluğu ve sınır kapılarına ait mühürler ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şebekenin elebaşılığını aynı suçtan cezaevinde bulunan Ö.T'nin yaptığı ortaya çıktı. Yapılan sorgulama sonucunda şebekenin çalışma şekli belirlendi. Edinilen bilgiye göre, cezaevinde bulunan Ö.T., şebekenin üyeleriyle mektup aracılığıyla iletişim sağlıyordu. Ö.T., yazdığı mektupta çetenin yapması gerekenleri, irtibata geçilecek kişileri ve alınacak ücretleri yazıyordu. Şebekenin şu anda başında bulunan Ş.Ç, de talimatlar doğrultusunda elemanları yönlendiriyordu.

İddiaya göre, sahtecilik suçundan sabıkası bulunan zanlılar, kendilerini adım adım takip eden polise yakalanmamak için işin bir kısmını Türkiye'de geri kalan bölümünü ise yurtdışında hallediyor. Vatandaşlar önce vize uygulanmayan ülkelere buradan da gitmek istedikleri ülkelere gönderiliyor. Zanlıların bu iş karşılığında kişi başına 10 bin Euro aldığı öne sürüldü.

Atatürk Havalimanı'nda şebekenin yurtdışına çıkarmak istediği 10 kişinin de son anda yakalandığını belirtti.

İSTANBUL'DA SAHTECİLİK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 14:07:01
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 19:57:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?