30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Meleğime ölüm hiç yakışmadı'

Trafik kazasında ölen bir TV dizisinin kostüm sorumlusu Zehra parasızlıktan okulu yarıda bırakmıştı. İki kardeşini okutuyor ailesine de ev almak için çabalıyordu..

Kostüm sorumlusu olarak çalıştığı dizinin setinden, kostüm kamyonuyla evine dönerken geçirdiği trafik kazasında arkadaşı Tülay Ergildi ile hayatını kaybeden 21 yaşındaki Zehra Sezgin, gözü yaşlı bir aile ve hayallerini bıraktı geride. Parasızlık yüzünden okulunu bırakmak zorunda kalan genç kızın en büyük hayali ailesine bir ev satın alabilmekti. Anne Fatma Sezgin kızının arkasından "Zehra'mın ölümüyle canımdan can koptu. İki kardeşini okutabilmek için gece gündüz çalışıyordu. Yokluğuna alışamam" diye gözyaşı döküyor.

KARDEŞLERİNİ OKUTUYORDU
Ev hanımı bir anne, marangozluk yapan bir babanın üç çocuğundan en büyüğü olan 21 yaşındaki Zehra Sezgin, 24 Aralık'ta geçirdiği trafik kazasıyla hayata gözlerini yumdu. Ölümünün ardından, yıllardır büyük bir yaşam mücadelesi verdiği orta çıkan genç kız, ailesine destek olabilmek için 11 yaşında hem okuyup hem de tekstil atölyelerinde çalışmaya başladı. Babası iflas edince maddi sıkıntılar yüzünden okulunu lise ikinci sınıfta bırakarak, evin geçiminde babasına yardımcı olmayı tercih etti. Maaşının tamamını ailesine veren Zehra, iki kardeşinin okul masraflarını da karşılıyordu. Baba Rahmi Sezgin, "Kızım okuyamadığı için kardeşlerinin eğitimine çok önem veriyordu. Onların iyi eğitimli gençler olarak büyümesini istiyordu. Eğer ölmeseydi kendisi de liseyi dışarıdan bitirip üniversite okuyacaktı" diye konuşuyor.

'ABLAM İÇİN OKUYACAĞIM' 
Zehra'nın en büyük hayali ailesini kiradan kurtarıp onları bir ev sahibi yapabilmekti. Kızının bu nedenle yoğun çalışmaktan hiç şikâyet etmediğini anlatan annesi, "Bizi çok mutlu edeceğini, söylerdi. 'Annecim sen hep güleceksin, sana bir ev alacağım. Az kaldı biraz daha dayan!' derdi. Kardeşlerine, babasına çok düşkündü. Kardeşlerine borç parayla bayramlık kıyafet almıştı. Bizi rahat ettirebilmek için çalıştı. Meleğime ölüm hiç yakışmadı. Biz onsuzluğa nasıl alışacağız" diyor. Zehra'nın 12 yaşındaki kız kardeşi Kübra, "Ağabeyimle benim okumamızı çok isterdi. Ablam için okuyacağım" diye konuşuyor. 

Daha 17 yaşında dizi setlerinde çalışmaya başladı

Bir tanıdıklarının vasıtasıyla 17 yaşında dizi setlerinde kostüm asistanı olarak çalışmaya başladı. Bir anda kendisini ağır bir çalışma temposunun içinde buldu. Sabah erken saatlerde sete gidip ertesi gün sabaha karşı eve geliyordu. Tek hayali daha çok para kazanıp ailesini yoksul hayattan kurtarmaktı.

Sabah
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 10:46:08
Güncelleme :1 Ocak 2009 Perşembe 10:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?