1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Melen suyu İstanbul'a ulaştı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Melen Projesi'nin 1. Etabı'nın yarın itibariyle tamamlanacağını, Pazar günü yapılacak referandum nedeniyle açılış töreninin başka tarihe ertelendiğini söyledi.


Saraçhane Belediye Sarayı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Melen Projesi'nin 1. Etabı'nın yarın itibariyle tamamlanmış olacağını, ancak açılış töreninin pazar günü yapılacak referandumun 'seçim yasakları' nedeniyle bir başka tarihe ertelendiğini açıkladı.


Melen Projesi'nin 1. Etabı'nın açılış töreniyle ilgili daha önce 20 Ekim saat 16.59 diye tarih verdiklerini hatırlatan Topbaş, "Müjdeyi İstanbullular'a veriyorum ki sözümüzde durduk, Melen Çayı'nın suyu zamanında İstanbul'a geldi. Ama maalesef seçim yasağına denk geldiği için ertelemek durumunda kaldık. Biz açılış tarihini referandumdan çok daha önce ilan etmiştik, referandumun bir gün sonrasına denk gelmesi nedeniyle bu coşkuyu hep birlikte daha sonra yaşayacağız" dedi.


Çalışmada boru döşemesinin bugün saat 18.00 itibariyle bittiğini, elektrik donanımları ve trafo bağlantılarının yapılmasının ardından projenin 1. etabının yarın tamamlanmış olacağını vurgulayan Topbaş, "Yarından itibaren borularda 2 günlük test çalışmaları var. Yani 20 Ekim'de su Ömerli Barajı'na akacak, tören daha sonra Sayın Başbakanımız'ın, Çevre ve Orman Bakanımız'ın ve DSİ yetkililerinin katılımıyla yapılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak su tedarikiyle ilgili çalışmalarımız devam edecek. İstanbul'u
susuz bırakmayacağız. Yalnız İstanbullular!a da 'tasarrufa devam' diyorum" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 05:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?