30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Memur bu yıl kurban kesemeyecek

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, "2010 yılı için memur maaşlarına yüzde 5 zam yapılması karşısında hayal kırıklığına uğrayan memurlar, bu yıl kurban kesemeyecek" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, "Yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında memurların maaşları her geçen gün erirken, 2010 yılı için memur maaşlarına yüzde 5 zam yapılması karşısında hayal kırıklığına uğrayan memurlar, bu yıl kurban kesemeyecek. Kurban Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde vatandaşlarımız buruk bir sevinç yaşıyor. Geçmiş yıllarda yaşanan kurban telaşının yerine bu yıl durgunluk hakim" dedi.

Memurların zor şartlarda yaşadığını savunan Bostan, "Özellikle memur maaş zamlarının et, ekmek, kira, su gibi ürünlere yapılan zamlara yetişememesi, kurban fiyatlarının memur maaşlarıyla karşılanamayacak seviyelere yükselmesi, geçim sıkıntısı çeken memurları çıkmaza sürükledi. Özellikle son 15 yıldaki politikalar, memur maaşlarının her alanda erimesine neden oldu. Türkiye Kamu-Sen olarak yaptığımız araştırmaya göre; bu dönemde memurların alım gücü bazı zorunlu tüketim harcamaları karşısında yüzde 67'ye

varan oranlarda geriledi. 1994 yılında ortalama maaşıyla yaklaşık 4 adet kurbanlık koyun alabilen memurların maaşları, bu yıl ancak 2.5 küçükbaş kurbanlık almaya yetiyor. Buna göre memur maaşı kurbanlık koyun karşısında yüzde 43; büyükbaş kurbanlık karşısında yüzde 30 değer kaybetti" ifadelerini kullandı. Bostan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir tarafta ailesinin geçimini sağlamak için yapmak zorunda olduğu giderler; diğer tarafta dini bir vecibe olarak gördüğü kurban ibadeti, memurları kara kara düşündürüyor. Hükümet, kurban olarak bu yıl memurları seçti. Ancak memurlar kurban ve köle olmadıklarını 25 Kasım'da üretimden gelen gücünü kullanarak gösterecektir. Çünkü bıçak kemiğe dayandı. Haydi kamu çalışanlarını kurban ve insan haklarından yoksun köle olarak görenlerin hesabını bozalım."

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 21:39:02
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 10:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?