30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Memurlar bordrolarını yaktı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı bir grup sendika üyesi, memur maaşlarına yapılan zammı protesto etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bordro yakma eylemi yaptı.

KESK'e bağlı sendikalara üye yaklaşık 30 kişilik grup İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde sendika üyeleri, "Sadaka değil, zam istiyoruz" şeklinde slogan attı. Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen 6 Nolu Şube Başkanı Timur Akçalı, memurların yoksulluk sınırının altında bir maaşa mahkum edildiklerini ifade ederek, "KESK olarak kamu emekçisini sefalete mahkum eden yüzde 4.5'lik zammı kabul etmemiz mümkün değildir.

Hükümet öncelikle kriz sonrası ortaya çıkan yüzde 30'luk reel kaybımızı karşılamalı ve toplu görüşme aldatmacasını bırakarak kamu emekçileri ile toplu sözleşme masasına oturmalıdır" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yakarak, zammı protesto etti. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 14:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?