30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Memurların uyarı grevi başladı

Bugün 5 memur konfederasyonuna bağlı 1 milyondan fazla memur, ‘uyarı grevi’ olarak iş bırakma eylemi yapıyor. Eylem gece yarısı ilk olarak demiryollarında başladı. Yurt genelinde tren seferleri durdu.

''Uyarı grevi''nin eğitimin yanı sıra ulaşım, sağlık ve maliye olmak üzere, çeşitli kamu hizmetlerinde aksamalara yol açması bekleniyor.

KESK ve Türkiye Kamu Sen'in çağrısıyla bugün 5 memur konfederasyonuna bağlı yaklaşık 2.5 milyon memur "uyarı grev"ine çıkıyor. Memur konfederasyonlarının temel talebini, kamu çalışanlarına grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkı verilmesi ve toplu pazarlığın alt yapısının kurulması oluşturuyor. Eyleme destek veren öğretmenler de derslere girmeyerek grev kararına uydu. Bahçelievler'de bulunan Yenibosna Lisesi'nde eyleme katılan öğretmenler okulun önüne "Bu iş yerinde grev var" afişi asarak derslere katılmadı.

Eyleme destek veren Felsefe Öğretmeni Mehmet Kemir, ''Bu grev bizim en doğal hakkımız sonuna kadar kullanacağız, bu gün derslere girmeyeceğiz" dedi.

Lisen öğretmenlerinden Yunus Öztürk de ''Bu eylem sadece öğretmenlerin değil tüm kamu kesiminin eylemidir. Kamudan herkes destek vermektedir. Bu bize Anayasanın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin verdiği haklardır. Bu uyarı grevi tüm kamu çalışanlarının özlük hakları içindir" diye konuştu.

Öğretmenlerin derslere girmemesi üzerine dersleri boş geçen öğrencilerin bir kısmı okulun bahçesinde futbol oynadı, bir kısmı da evlerine gitti.

‘Bugün bunlar duracak’ uyarısı

* Başta ulaşım, eğitim, sağlık ve maliye olmak kamu hizmetleri aksayacak.
* Köprü ve otoyol gişelerinde ve tapuda hizmet verilmeyecek.
* Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için seyahatlerinizi erteleyin.
* Otobanlar ve paralı geçişler yerine devlet yollarını kullanın.
* Çocuklarınızı okula göndermeyin.
* Hastanelerde sadece yatan ve acil hastalara hizmet verilecek. Acil servisler dışında gitmeyin.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 09:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?