3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Merter arazisi Multi Turkmall'un

CarrefourSa, Merter arazisini 268 milyon Euro’ya Apollo Real Estate Multi Turkmall ortak girişimine satış için imzayı attı.

Apollo Real Estate Multi Turkmall ortak girişim şirketine satmak üzere satış vaadi sözleşmesinin açıklandığını duyuran CarrefourSa, İMKB’ye yaptığı açıklamada, devir işleminin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini bildirdi. 20’den fazla Avrupa ülkesinde yatırımı bulunan Hollanda merkezli Multi Corporation’ın Türkiye iştiraki olan Multi Turkmall’ün Türkiye’deki mevcut projelerinin yatırım değeri 3.5 milyar Euro’yu buldu. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde 25 projesi bulunan Multi Turkmall, 2010 yılına kadar yatırımlarının 5 milyar Euro’ya ulaşmasını hedefliyor.

25 PROJESİ VAR: Multi Turkmall CEO’su Levent Eyüboğlu, Forum Bornova ve Forum Mersin’i açtıklarını belirterek Denizli, Trabzon, Ankara, Aydın, İstanbul, Antalya, Kayseri, Diyarbakır, Nevşehir ve Gaziantep gibi Türkiye’nin çeşitli illerinde inşa ve geliştirme aşamasında 25 Forum projeleri olduğunu söylemişti. Eyüboğlu 2008’de Forum Çamlık Denizli, Forum Trabzon, Forum Ankara, Forum Aydın ve Forum İstanbul olmak üzere 5 AVM daha açmayı hedeflediklerini vurgulayarak şöyle konuşmuştu: "Mevcut projelerimin yatırım değeri 3.5 milyar Euro’yu buldu, 2010 yılına kadar yatırımlarımızı 5 milyar Euro’ya ulaştırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de AVM sayısının çok fazla olduğu söyleniyor ancak önce Türkiye’nin nüfusuna bir göz atmak gerek. Türkiye’nin 75 milyonluk nüfusunun Avrupa da farkında artık. Türkiye ile Avrupa’yı alışveriş merkezi olarak karşılaştırırsak, Avrupa ortalamasının oldukça altındayız."

APOLLO ABD MERKEZLİ: Multi Turkmall, alış veriş merkezleri, ofisler ve konutu da içeren çok amaçlı projeler geliştiriyor ve bu projelere yatırım yapıyor. Apollo Real Estate ise ABD merkezli bir gayrimenkul geliştirme şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 17:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?