4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Metal işçisine bayram müjdesi

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında sürdürülen 2008-2010 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 5 Aralık 2008 tarihinde anlaşmayla sonuçlandı.

İmzalan Toplu İş Sözleşmesi ile; işçilerin saat ücretlerine ilk altı ay için ortalama yüzde 8; ikinci, üçüncü ve dördüncü altı ay için ise TÜİK-TÜFE oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

Ayrıca sosyal haklarda yıllık yüzde15, Sözleşme'nin ikinci yılında ise TÜİK-TÜFE oranında artış yapılması kararlaştırıldı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek imzalanan toplu sözleşme ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Ülkemizin içinde bulunduğu zor dönem ve çalışanlarımız ile işyerlerinin ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak anlaşmaya varılmıştır. Çalışma hayatında iş barışının sürdürülmesi en önemli görevlerimizdendir. Her iki taraf da bu görev bilinciyle hareket etmiş ve Türk sanayisinin gelişmesi için karşılıklı özveri ve iyi niyet göstererek sözleşmeyi imzalamıştır. Bu bağlamda yeni toplu iş sözleşmemizin ülkemize, sanayimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Üyelerimize söz verdiğimiz gibi bir bayram müjdesi vermiş olmaktan dolayı ayrıca memnuniyet duyduğumuzu ifade ederken, herkesin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum."

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ise imzalanan anlaşmayla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Tüm dünya piyasalarını etkileyen küresel mali kriz karşısında herkesin sorumlu bir duruş sergilemesi gerektiğine inanıyoruz. İşçi ve işveren temsilcileri olarak ülkemizin geleceği ve çalışma barışının devamı için her zaman ortak akılda buluşmayı hedefledik. Koşullar ne olursa olsun; Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda Türkiye'yi bir küresel ekonomik güç yapma ve çağdaş uygarlıklar seviyesine erişme yolunda kararlılık ve fedakarlıkla ilerlemeyi
sürdüreceğiz. İmzalanan toplu iş sözleşmesinin tüm üyelerimize ve Türk çalışma hayatına hayırlı olmasını diliyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 14:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan yılmaz IP: 88.229.149.xxx Tarih : 6.12.2008 21:04:54

türk metal sendikası her zaman yaptığı gibi yine bu sözleşmede de metal işçisini satmıştır.türk metale bağlı bir işyerinde çalışmaktayım ve aldığım ücret ikramiyelerle beraber 800 ytl dir ikramiyeyi çıkarırsan aylık 500 ytl asgari ücrete takabil eder. buyrun siz hesaplayın artık ne kadar zam yapar.zaten herkes bilir türk metal işveren güdümlü bir sendika ve hiç bir zaman işçinin arkasında değildir ve işçiden kesilen paralarla saltanatlık sürdürüldüğü haberlerde de çıkıyor saygılarımla