4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Meteor değil metro deliği!

Burası E-5. Trafiğin yoğun olduğu bir saatte meydana gelen çökme nedeniyle 10 metre çapında ve 2 metre derinliğinde çukur oluştu. Nedeni mi? 

Anadoluray Ortak Girişimi'nin yürüttüğü Kadıköy-Kartal Metro çalışmaları sırasında E-5 Karayolu'nda göçük meydana geldi. !

Alınan bilgiye göre olay, saat 12:30 sıralarında E-5 Karayolu Göztepe Mevkiinde meydana geldi. Kadıköy -Kartal metro çalışmaları sırasında yolda göçük oluştu. Göçüğün kazılar nedeniyle oluştuğu belirtildi. Çukur nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. İki otomobili yutacak büyüklükte olan çukur, görevliler tarafından beton enjekte edilerek dolduruldu. 18 metreküp beton doldurulan çukura hiçbir aracın düşmemesi 'şans' olarak değerlendirildi.

Olay yerinde açıklama yapan Anadoluray Ortak Girişimi mühendislerinden Mehmet Çilingir, göçüğün çevredeki bir kuyudaki suyun boşaltılması sırasında meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Çukuru betonla doldurduktan sonra çevresine kazıklar çakılacağını da belirten Çilingir, "Metro çalışmaları sırasında çevrede bazı hareketlenmeler fark etmiştik. Muhtemelen bir kuyunun boşalması nedeniyle böyle bir göçük oluşmuş olabilir. Şimdi burayı betonla doldurup sıkıştırma yapacağız. Daha sonra da alttan kazıklarla destekleme yapacağız." dedi.

cha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 19:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?