30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Metrobüs duruşması günü alındı

İETT Genel Müdür Yardımcısı olarak dört yıldır vekaleten Genel Müdürlük koltuğunda oturan Mehmet Öztürk’ün yerine dün asaleten YTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hayri Baraçlı atandı.

Milliyet Gazetesi’nde tartışmalı metrobüs araçları Phileas’lara, kurumun özelleştirilmesine karşı olduğunu açıkladığı gün koltuğuna atama yapılan Öztürk, bugünden itibaren izne çıktı. Mehmet Öztürk, dün yayınlanan röportajında neden asaleten atanmadığına yönelik soruya “Dürüstlüğe verilen bir cezadır” demişti.
Bugün metrobüs hattında kullanılan 250 Mercedes Capasity otobüsle ilgili davanın duruşması olduğunu belirten Öztürk, “10 Şubat’ta da aynı mahkemede Phileas metrobüs araçlarının satın alınmasıyla ilgili davam var. Mahkemeye bir gün kala vekalet ettiğim İETT Genel Müdürlüğü görevinden alındım. Şimdi ben mahkemede kendimi mi, arkadaşlarımı mı, kurumu mu savunacağım? Bunu bilmiyorum. Şimdi arkadaşlarımla bir toplantı düzenleyeceğiz ve nasıl bir strateji belirleyeceğimizi ortaya koyacağız” dedi.

2 ay izni var

İki aylık izin hakkının bulunduğunu belirten Öztürk, “Genel Müdür vekilliği görevimden alınsam da kadrom Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı. Görevim devam ediyor. İzin dönüşü görevimin başına geçip geçmeyeceğimi veya emekliye ayrılıp ayrılmayacağımı zaman gösterecek” diye konuştu.

Metrobüs araçları yetmiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs hattında 274 araç çalıştığını, yoğunluğu gidermek için yeni araçlara ihtiyaç olduğunu savundu. Önümüzdeki günlerde yeni araç alınabileceğini belirten Topbaş, şöyle konuştu: “Phileas mı olacak, onun kararını vereceğiz. ‘Bu araçlar yerine Türkiye’de yapılan araçları niye almadınız?’ diye sorgulayanlar var. 274 araç yerine Türkiye’de yapılan araçlardan 1000 tane koymak lazım. 1000 aracı koyduğunuz zaman o hat çalışmaz. Burada diğer otobüslerin birkaç katı insan taşıyabilen araçlara ihtiyaç var. Phileas bunlardan çok daha mükemmel geliştirilmiş ve çok daha fazla insan taşıyan otobüs. Firma bazı problemleri de giderdi. Philas ile Mercedes arasında bir çekişme var. Biz hiç bir tarafta değiliz. İyi hizmetten yanayız.”
 

Şenol Coşkuner - Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 18:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?