4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Metrobüs hattı hizmete giriyor

Yapımı tamamlanan Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattında bugün deneme seferlerine başlandı.

10,5 kilometrelik yeni hattı basın mensuplarına tanıtan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni hatta günde 400 bin yolcu taşınmasını hedeflediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Topkapı'dan Zincirlikuyu'ya kadar uzatılan yeni metrobüs hattında bugün deneme seferlerine başlandı. Yeni metrobüs hattı okulların açılması ile birlikte oluşacak yoğunluk nedeniyle yarın hizmete giriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya kadar devam eden 29 kilometrelik yeni hattı basın mensupları ile birlikte gezdi. Avcılar metrobüs istasyonundan başlayan deneme seferine katılan Topbaş, İstanbulluların metrobüsle VİP yolculuk yaptıklarını belirterek, "Araçların konforlu olması, her türlü hava şartlarına uygun olması, metrobüs yoluna döşenen özel asfalt ve trafikten ayrı hızla seyir etmesi nedeniyle metrobüs herkesin tercih etmesi gereken bir ulaşım aracı" diye konuştu.

Asya yakasına geçişi sağlayacak olan Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattının ihalesinin tamamlandığını ve kısa bir süre sonra bu hattada çalışmaların başlayacağını açıklayan Başkan Topbaş, "Metrobüs, metro tramvay ve banliyo treni ile entegre hale gelecek. Banliyö treni ile Söğütlüçeşme'ye gelen bir vatandaş buradan metrobüse binerek Avcılar'a gidebilecek" dedi. Topbaş, metrobüs yolculuğunun son derece konforlu olduğunu belirterek, vatandaşları özel araçları yerine toplu taşımayı tercih etmeye çağırdı.

Topbaş, "Ana hat üzerinde oturan vatandaşlar özel araçları yerine metrobüsü tercih etsinler. Ana hattan uzak olanlar ise metrobüs hattına kadar kendi araçları ile gelip araçlarını belirleyeceğimiz parklarda park ettikten sonra metrobüsle yola devam edebilirler. Bunu vatandaşlarımızdan özellikle istiyorum. Özel araç yerine metrobüs ve diğer toplu taşıma araçlarını tercih etsinler" şeklinde konuştu.

120 milyon YTL'ye mal olan hatta günde ortalama 400 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini kaydeden Topbaş, "45 saniye aralıklarla metrobüs seferleri yapılacak. 3 Etap olan Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattı da önümüzdeki bahara kadar bitecek diye tahmin ediyoruz. Sonra 4. Etap Avcılar-Beylikdüzü hattı var bunun da ihalesi önümüzdeki Mayıs ayında yapılacak. Bu etapların da tamamlanması ile birlikte metrobüs tam manasıyla devreye girmiş olacak ve günde bir miyon 200 bin insan taşıma kapasitesine erişilmi olacak" ifadelerini kullandı.

opbaş, Avcılar'dan hareket eden ve yaklaşık 38 dakikada Zincirlikuyu'ya varması planlan metrobüs hattının toplam mesafesinin 29 kilometre olduğunu ve 25 istasyondan oluştuğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 16:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?