3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Metrobüs hattının 2.etabı tamamlandı

Metrobüs hattının ikinci etabı tamamlandı. Okulların açılacağı 8 Eylül'de hizmet verecek olan Metrobüs Avcılar-Zincirlikuyu arasını ortalama 38 dakikada alacak. 

Metrobüs hattının 1.Etabı olan Topkapı-Avcılar İstanbul Üniversitesi Kampüsü arası Eylül 2007 tarihinde hizmete açılmıştı. Güzergah uzunluğu yaklaşık 19 km, istasyon sayısı 14. Mevcut Metrobüs hattının Zincirlikuyu Kavşağı'na kadar uzatılması 2. etap olarak planlanmıştı. İmalat çalışmaları tamamlanan güzergahın uzunluğu 10.3 km, güzergahta 10 adet istasyon mevcut. 

Zincirlikuyu Kavşağı-Söğütlüçeşme arası 3. Etap Metrobüs hattı yaklaşık 11 km, 5 adet istasyon planlandı. Söz konusu güzergahta Boğaz Köprüsü geçişi ise karma trafikten sağlanacak. İhalesi yapılan hattın 200 günde tamamlanması ve 90 milyon YTL'ye mal olması planlanıyor. 

Proje çalışmaları devam eden Avcılar-Beylikdüzü güzergahı ile Harem-Kozyatağı güzergahının her biri yaklaşık 10 km uzunluğunda 9'ar istasyon şeklinde planlanıyor. Fatih Fevzipaşa Caddesi, Millet Caddesi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı, Aksaray Vatan Caddesi-Milliyet Gazetesi önü Metrobüs hattı projelendirme çalışmaları devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 19:16:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?